19 Mart 2018 Pazartesi

Lagonda Vision


Aston Martin, yan markası Lagonda'nın elektrik motorlu ve otonom sürüş özelliklerine sahip bir konseptini sergileyerek Cenevre'de büyük bir sürpriz yaptı. Bu şekilde markanın yeniden doğuşu hızlandırılmaya çalışılacak.


Etkileyici bir duruşa sahip olan otomobilin ön bölümünde ince yapılı LED aydınlatmalarla büyük bir panjur bulunurken kısa tutulan burun kısmı, ön camla aynı açıya sahip. Dev jantlara ve aynalar yerine yerleştirilmiş kameralara sahip olan modelin arka kapıları geriye doğru açılırken cam tavan da giriş kolaylığı için yukarıya doğru açı alıyor.

"Sivri" olarak nitelendirilebilecek bir arka bölüme sahip olan konseptin kısa tutulan bagaj kapağı ve ince LED stopları sportif görünümü pekiştirmiş. Uzun aks mesafesi ve tamponun hemen altında uzanan difüzör de diğer detaylar olarak göze çarpmakta.


İç mekanında dört kişilik yer sunan otomobil 4. seviye otonom sürüş sunduğundan direksiyon simidi bulunuyor. Dijital göstergeler, dokunmatik kumandalar ve pedallar da donanımda yer alıyor. Ön koltuklar arkaya doğru çevirilebilirken arka koltuklar, ayak desteğine sahip olacak çekilde yatırılabiliyor.

Elektrik motoruyla donatıldığı açıklanan konseptin performans detayları henüz verilmese de gerçek kullanım koşullarında yaklaşık 645 km menzil sunabileceği yapılan açıklamalar arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder