20 Şubat 2018 Salı

Lotus 3-Eleven 430


Hafif yapılı otomobiller üretmesiyle ünlü Lotus'un en ilginç yol otomobili olma şerefi şu anda 3-Eleven'a ait. Pist için geliştirilen seçeneklere de sahip olan aracın yenilenmesi öncesi son bir özel seçeneği tanıtıldı.


Aslına işi pistlerde turmak olduğu daha ilk bakışta anlaşılan otomobilin iki kişilik kokpiti çevresindeki camlar standart olarak sunulmuyor. Bunun yerine önde büyük bir splitter, arkadaysa dev bir spoilerle difüzör görülebiliyor.

İç mekanda sabit sırtlığa sahip koltuklar, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve dijital gösterge panelinden başka pek de bir şey sunmayan otomobilin 920  kg'lık ağırlığı sürpriz olmuyor.


Kaputu altında 3.5 litre hacimli V6 motor barındıran otomobil kompresör besleme sayesinde 436 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 3.2 saniye sürerken maksimum sürat 290 km/s olarak açıklanıyor.

Sadece 20 örneği üretileceği açıklanan 3-Eleven 430'un fiyatıysa vergiler hariç 102.000 Sterlin seviyesinden başlayacak.

1 yorum:

  1. Biraz ağır gibi. Bir ariel atom olmasa da caterhamlar seviyesinde olur sanıyordum.

    YanıtlaSil