10 Şubat 2017 Cuma

Dodge Durango SRT


Amerikalı üreticiler yerlerinde durmuyor. SUV üretimi konusunda çok istekli olan bu markalardan Dodge, Durango modeline sportif otomobil performansı katan versiyonuyla bizlerle birlikte.

İlk bakışta kaputu altında sakladığı gücü anlamak zor olsa da SRT'nin bazı detayları kendisini belli ediyor. Ek hava girişine sahip farklı ön tampon, siyah renkli ve 20 inç çaplı jantlar, hava girişli kaput, daha geniş yan etekler, daha güçlü görünüm sunan arka tampon ve geniş çapa sahip çift egzoz çıkışı aracın farklılıkları arasında.


İç mekanda SRT logolu sportif direksiyon simidi, yüksek yan desteklere sahip koltuklar, deri döşemeye sahip ön konsol, ortası dijital gösterge paneli, karbon fiber süslemeler, metal pedal seti ve telemetri verilerini gösteren büyük dokunmatik ekran donanıma eklenmiş.

Tahmin edileceği gibi daha sert ve alçak bir süspansiyon sistemiyle donatılan bu Durango modelinde Brembo imzalı frenler de kullanılıyor. Önde 381 mm çaplı disklere sahip sistemde bu aksta 6 pistonlu kaliperler görev yapıyor.


Kaputu altında 6.4 litre hacimli bir v8 barındıran Durango SRT, 475 beygir güç, 637 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart donanımında bulunduran otomobil 0'dan 96 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabiliyor. Bu arada aracın 2.5 ton ağırlığında olduğunu da belirteyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder