24 Kasım 2016 Perşembe

Lotus Exige Sport 380


Uzun yıllar sonrasında ilk defa bu yıl kar açıklayan Lotus, modellerini güçlendirmeye devam ediyor. Araçları bir taraftan da hafifleten İngiliz üretici Exige'in en yüksek performanslı seçeneğiyle bizlerle.

Daha geçtiğimiz aylarda Exige Sport 350 modellerini tanıtan firma yeni otomobilinde kırmızı renkli rötuşlar kullanmış. Ön tampon altına eklenen splitter, yanlarda görülen deflektörler ve büyük spoiler aerodinamik verimliliği artırırken jantlar önde 17, arkadaysa 18 inç çaplı.


Otomobilin aküsünden koltuklarına kadar birçok noktasında hafifleme amaçlı değişiklikler yapan Lotus aynı şeyi stop grubu için de yaparak dört parçalı tasarımı ikiye düşürmüş. Yenilenen jantlar ve arka cam yerine kullanılan farklı polikarbonat da eklenince ağırlık 1.110 kg'a inmiş.

Bol bol karbon fiber parçaya sahip çıplak iç mekanı değişmeyen aracın 3.5 litre hacimli v6 motoru, kompresör besleme yardımıyla 380 beygir güç, 410 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 286 km/s olarak açıklanırken otomatik şanzıman opsiyonu için 2017 yılını beklemek gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder