21 Ağustos 2016 Pazar

Vision Mercedes-Maybach 6


Maybach'ın dev coupé modelleriyle arasının iyi olduğu biliniyor. Bunu fırsat bilen Mercedes, yarattığı yarım dünya boyutlarındaki iki kapılı aracı üzerinde yan firmasının ismini de kullanmaktan çekinmemiş.

5.700 mm boya, 2.100 mm genişliğe ve 1.328 mm yüksekliğe sahip olan coupé yuvarlak ve akıcı hatlarıyla dikkat çekiyor. Dev ön panjur haricinde önde dikkat çeken ince yapılı LED farlar ve kromajlı splitter sade görünümleriyle aracın duruşuna ağırlık katmış. Menteşeleri ortaya yerleştirilen kaput çift parçalı olarak açılırken geniş çamurluklar altlarında 24 inç çaplı jantları barındırıyor.


Kapıları yukarıya doğru açılan otomobilin yan aynaları gibi cam yüzeyleri de dar. Kromajlı ve aydınlatmalı yan etekleri birer basamak gibi duran konseptin uzun arka bölümünde çift parçaya bölünmüş cam ve ince uzun LED stoplar dikkat çekiyor. Arka camları da içerisine alan kısımda ayrıca özel olarak tasarlanmış bir şampanya soğutucu bulunuyor.

Ferah bir iç mekanı bulunan otomobil koltuklar dahil birçok yerde LED aydınlatma sunarken bütün kumanda elemanları dokunmatik panellere bağlanmış. İki kollu direksiyon simidi ardında bulunan göstergeler haricinde kalan veriler ön cama yansıtılabilir hale getirilmiş.


Sahip olduğu dört adet elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli hale gelen Mercedes-Maybach 6, 750 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyenin altında ulaşabilen konseptin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanmış. 80 kWh kapasiteli bataryalar 500 km menzil sağlayabilirken 5 dakikalık hızlı şarj sonrasında menzile 100 km ekleme yapılmış oluyor.

6 yorum:

  1. Ekşide herkesin dibi düştü bu araca ama anlamadığkm bir şey mi var acaba ? Bildiğimiz consept otomobil değil mi la bu ?

    YanıtlaSil
  2. 4 elektrik motoru ve 500 km menzille muhteşem olmuş. Seri üretime geçse bile çok pahalı olacağı için yine Tesla'ya rakip olamaz. Tesla forever...

    YanıtlaSil
  3. Mercedes'in konsept araçları neden bu kadar tipsiz oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Birakin lan bu utopik arabalari. Fiat lineaya binen 3. Dunya ulkesiyiz. Vergi sistemine bak cay demle. Cok agir sovecem ama ona bile degmezsin maliye!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne yapalım mezara girelim o zaman,söyle senin istediğin gibi yaşayalım,sen bakma bu tiplere Onur abi takipteyiz.

      Sil