18 Haziran 2016 Cumartesi

Rolls-Royce Vision Next 100


BMW'nin bu yıl tanıttığı en etkileyici konseptlerden birisi Rolls-Royce markasıyla geliyor. Alman markanın 100. yaş kutlamaları nedeniyle ortaya çıkan dev coupé, ingiliz firmanın gelecek yüzyıla bakışını da sergiliyor.

BMW grubunun en lüks markası konumunda olan Rolls-Royce, bu otomobille teknolojiyi gösterişle birleştirmeyi başarmış. Gövdenin köşelerine yerleştirilen dev lastikleri kapaklarla gizleyen firma bu parçaların orta bölümlerine yarım ay şekilli boşluklar açarak jantların dışarıdan görünmesini sağlamış.


LED aydınlatma grubuna sahip olan otomobilde dik yerleşime sahip tipik bir Rolls-Royce ön panjuru görev yaparken içten aydınlatmalı Spirit of Ecstasy de panjur üzerindeki yerini almış. Otomobilin ilginç tasarım detaylarından birisi de uzun kaputun yanlarından ulaşılabilen bagaj bölümü.

103EX koduna sahip olan otomobilin iç mekanına ulaşmak için solda bulunan kapı geriye doğru açılırken cam tavan da yukarıya doğru açı alıyor. Bu iki özellik yetmiyormuş gibi bir de aydınlatmalı basamak yolcuların hizmetine sunulmuş.


Direksiyon simidi veya sürücü koltuğu gibi donanımların bulunmadığı tam otonom otomobil 3D baskı teknolojisi sayesinde kişiye özel parçalara sahip olabiliyor. Konseptte kullanılan rahat koltuk ve yumuşak halı ipekten üretilirken konsolun büyük bölümü ahşap kaplanmış.

Elektrik enerjisiyle hareket eden konseptin iç mekanında yer alan büyük holografik ekranda beliren sanal Spirit of Ecstasy, yolcuların istekler doğrultusunda istenen yere doğru ilerlerken müzik seçimi ve havalandırma sistemi gibi konularda da sahibine yardımcı oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder