14 Nisan 2016 Perşembe

Fiat Mobi


Güney Amerika'nın favori markaları arasında yer alan Fiat, Brezilya pazarında yeni bir araç tanıttı. Yakında bu ülkede satışına başlanacak olan Renault KWID'e rakip olarak geliştirilen otomobil beklendiği gibi küçük boyutlu.

Standart modelleri 3.566 mm boya, 1.633 mm genişliğe ve 1.490 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin bu değerleri, donanım seçeneğine göre 3.596, 1.685 ve 1.550 mm arasında değişiyor. Minik hatchback, 215 ile 235 litre arasında değişen bagaj hacmi de sunuyor.


Yüksek yapısıyla dikkat çeken otomobilde şişkin çamurluklar, tavan rayları, büyük farlar, cam bagaj kapağı, 13 ve 14 inç çaplı jant seçenekleriyle gövdenin alt bölümünü koruyan siyah plastik ekler gibi detaylar bulunuyor.

İç mekana geçildiğinde bir Fiat olduğunu daha çok belli eden Mobi'nin üç kollu direksiyon simidi arkasında büyük bir hız göstergesi bulunuyor. Devir göstergesiyle birlikte analog olan bu donanımın içerisindeyse dijital bir ekran yer alıyor. Orta konsolun üzerine de bir dokunmatik ekran ekleyen Fiat geriye kalan bölümlerde de abartıdan uzak durmuş.


Kaput altında yer alan 1 litre hacimli motor, Brezilya pazarında sunulan birçok benzinli araç gibi etanol de yakabiliyor. 73 beygir güç, 93 Nm tork üretebilen ünite etanolle 75 beygir güç, 97 Nm tork değerlerine ulaşabiliyor. Değerler iç açıcı olmasa da ağırlığı 907 ile 966 kg arasında değişen otomobil 5 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 14.3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 153 km/s olarak açıklanıyor.

4 yorum:

  1. arkadaki o dev fiat yazısı nedir ya çok çirkin

    YanıtlaSil
  2. Güney Amerika'da panda'yı üretmek çok mu maliyetli de böyle ne olduğu belirsiz araçlar yapıyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir karar oldu gerçekten de. Panda'nın tasarımı çok sade geldi heralde. Yoksa boyutları çok benzer.

      Sil
  3. bu araç gm gurubundan chavrolet aveo hb olduğunu gizliyemiyor sanki. yükseltilmiş ama ana silüet aynı. Ama boyutlar küçük?

    YanıtlaSil