25 Nisan 2016 Pazartesi

Citroën C6


Citroën'in 2012 yılından bu yana bizlerle beraber olmayan büyük modeli C6 geri dönüyor. Pekin'de tanıtılan otomobil tahmin edileceği gibi sadece Çin pazarına özel bir araç olarak kalacak.

Temel olarak Dongfeng Fengshen A9'un kardeşi olan otomobil 5 metrenin üzerinde olan boyu ve 2.9 metrelik aks mesafesiyle küçük bir araç değil. Önceki nesil Volkswagen Passat modellerini andıran ön panjurunda LED gündüz aydınlatmaları bulunan otomobil yine LED farlara sahip. Bagaj kapağı, arka cama doğru girinti yaparken dikdörtgen stoplar önceki nesil Chevrolet Malibu esintileri taşıyor. Arka sis farı tamponun artasına alınmış olan C6'nın çift egzoz çıkışı da kromajlı.


İç mekanı sürpriz olmayan şekilde geniş olan aracın bu bölümü dik yerleşime sahip havalandırma ızgaraları, dijital gösterge paneli, geniş oturma yüzeyine sahip koltukalr, çift renkli direksiyon simidi, geniş vites konsolu, büyük bir dokunmatik ekranla sade bir duruşa sahip olan orta konsol ve farklı desenlere sahip döşemelerle zenginleştirilen ön yolcu paneliyle farklı görünüyor.

Büyük sedanın kaputu altındaysa ilk etapta, turbo beslemeye sahip, 204 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen, 1.8 litre hacimli benzinli motor görev yapacak.

2 yorum:

  1. 1.8L düşük olmamış mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeterli güce sahip. 2 litre hacimlisi de gelecek daha sonra. Çin'de de motor hacmine endeksli vergi var. Çok büyütmemek istiyorlar üniteleri.

      Sil