15 Eylül 2015 Salı

Jaguar F-PACE


TATA grubuna satılmasının ardından kardeş firma Land Rover gibi gelişimi baş döndürücü hızla devam eden Jaguar marka tarihindeki ilk SUV modelini tanıttı. Uzun süredir beklenen haber sonunda ortaya çıkan araç, sürpriz olmayan bir şekilde C-X17 konseptinin seri üretim hali.

Diğer Jaguar modelleri gibi dinamik bir duruşa sahip olan araçta ince yapılı LED farlar, 22 inçe kadar büyüyen çaplara sahip jantlar, geniş hava girişlerine sahip ön tampon, yatık bir bagaj kapağı camı, büyük spoiler, çift egzoz çıkışı ve yüksek yan cam çizgisi dikkat çeken detaylar.


İç mekan tasarımı da konsept araçtan bu yana çok değişmeyen F-PACE'te üç kollu direksiyon simidi, oldukça geniş bir dokunmatik ekran ve şık düğmelere sahip orta konsol kullanılırken kapının üst kısmına yerleştirilen cam açma kumandaları ve yuvarlak vites selektörü Land Rover modellerinden tanıdık.

Kaputu altında görev yapan motor seçenekleri 2 litre hacimli turbo Diesel üniteyle başlayan aracın bu seçeneği 180 beygir güç üretebiliyor. Manuel şanzımanla arkadan itişli veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabilen araçta otomatik şanzıman sadece dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.


240 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli benzinli motor sadece otomatik şanzıman ve arkadan itiş sistemiyle alınabilirken 3 litre hacimli motorlar sadece otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabiliyor. Bu makinelerden Diesel olan 300 beygir güç üretirken benzinli olan kompresör beslemeye sahip ve 340 veya 380 beygir güç üreten seçenekleri alınabiliyor.

6 yorum:

  1. çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Q7'ye mi rakip bu araç?yoksa q5 mi?

    YanıtlaSil
  3. SUV ve crossover araçlarından gına geldi artık. Zaten bu kalabalık SUV pazarında bi' Jaguar markası eksikti bu büyük eksiklikte giderilmiş oldu...Artık önüne gelen herkes SUV ve ya crossover modelleri çıkarmaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru, yetkililere bi mail çekiyorum hemen şimdi

      Sil