14 Ağustos 2015 Cuma

Mercedes-Benz C Serisi Coupé


Mercedes'in haftalardır casus fotoğrafları internette dolaşan küçük coupé modeli sonunda resmen tanıtıldı. Tasarımında büyük bir sürpriz olmayan otomobilin kaputu altında da tanıdık ünitelere yer verilecek.


Beklendiği gibi küçültülmüş bir S Serisi Coupé'yi andıran iki kapılı otomobilin önden görünümü sedan kardeşiyle neredeyse aynı. Yan bölümde daha çok vurgulanan kıvrımlar ve camların altına sabitlenen aynalar dikkat çekerken arkada yatay yerleşimli LED stoplar, reflektör eklenmiş tampon, kısa ve aşağıya doğru açı almış bagaj kapağı ve bu kapağın sonunda oluşan spoiler gözlerden kaçmıyor.


Yerini aldığı modelden 95 mm daha uzun ve 40 mm daha geniş olan otomobilin aks mesafesi de 80 mm artmış. İç mekanda bir sürpriz sunmayan iki kapılı aracın ön paneli diğer kardeşlerden alınırken arka bölümde iki adet tekli koltuk kullanılmış.


İlk olarak C300 ve C300 4MATIC modelleri tanıtılan C Serisi Coupé'nin bu seçeneklerinde turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor görev yapıyor. Bu ünite 245 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor. Aynı motorun 184 ve 211 beygir güç üretebilen versiyonları C200 ve C250'de kullanılırken C180'de 1.6 litre hacimli, 156 beygir güç üretebilen ünite yer alacak. 2.1 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan C220d ve C250d sırasıyla 170 ve 204 beygir güç üretebiliyor.

16 yorum:

  1. Bu mercedesin bize bir şakası arkadaşlar inanmayın .

    YanıtlaSil
  2. Allah cezanı kaldıra mercedes... bu nasıl dizayn böyle.

    YanıtlaSil
  3. BMW 4 ve eskimesine rağmen Audi A5 karşısında hiç şansı yok. Bu tarz araçların birincil önceliği tasarımının güzel olmasıdır. Arkası kambur duruyor resmen.

    YanıtlaSil
  4. "Yan bölümde daha çok vurgulanan KIVIRMLAR..." yazmışsın abi, düzeltirsen. :)

    YanıtlaSil
  5. bu araba deli gibi satar

    YanıtlaSil
  6. Önceki nesilde kapılar çerçeveliydi coupe olmasına rağmen, umarım o problemi çözmüşlerdir. Yandan yine çok şık olmuş araç, ön aynı zaten c ile de arka hiç olmamış sanki, sürtünme katsayısı muhtemelen yine e coupe den yüksek olacaktır

    YanıtlaSil
  7. Tr de fiyatlar sedan modeliyle aynı mı seyreder?

    YanıtlaSil
  8. BMW 4 ve AUDI A5'te 1.6 motor yok. C180 oldukça şanslı

    YanıtlaSil
  9. Sedan almayı dusunuyordum herhalde coupe yi bekleyeceğim

    YanıtlaSil
  10. 9gtronic mi, 7gtronic mi?

    YanıtlaSil
  11. malum vergi sistemimizden dolayı s coupeye bütçesi yetmeyenler için s coupeyi andran 1.6 coupe yapmışlar

    YanıtlaSil
  12. Tasarim subjektif bir konu elbet ancak bu arabanin dizaynina berbat demek hakikaten cok ilginc. E Coupe / CLS / S Coupe / AMG GT geleneginin devami olarak son derece sportif, basarili bir tasarimi var. Ancak bence Mercedes'in uzerinde durmasi gereken konu araclarinin disindan ziyade kaputunun alti. 2.0 ve 1.6 benzinli motorlar hem performans anlaminda hem de yakit tuketiminde BMW ve Audi'ye gore cok yetersiz, ayrica 7G-Tronic sanziman da tam bir felaket, BMW'nin ZF'sinin cok gerisinde. Dunyanin en guzel tasarimina da sahip olsa bu motor ve sanziman kombinasyonuyla bir Mercedes koltuguna oturmak istemem ben sahsen.

    YanıtlaSil