24 Mayıs 2015 Pazar

Toyota Hilux


Toyota'nın Türkiye'de de satılan pick up modeli Hilux yeni nesil örneklerine kavuştu. Farklı motor seçenekleriyle alınabilecek araç özellikle iç mekanda otomobile daha yakın bir görünüme kavuşmuş.

Önceki nesilden 70 mm daha uzun ve 20 mm daha geniş olan Hilux daha alçak bir tavana sahip. Genel olarak yuvarlak olan hatları aynı zamanda daha agresif görünen araçta kromajlı ön panjur, incelen ve LED gündüz aydınlatmaları sunan farlar, kromajlı yan aynalar, şişkin çamurluklar, farklı tasarımlara sahip 16, 17 ve 18 inç çaplı jantlar, daha büyük stoplar, daha çok plastik korumaya sahip arka tampon ve kasa açma koluna entegre edilen geri görüş kamerası gibi detaylar göze çarpıyor.


İç mekanı önceki nesil modelden çok daha derli toplu görünen pick up bu bölümde binek Toyota modellerine göz kırpar hale gelmiş. Daha küçük göbeğe sahip olan direksiyon simidi ve sadeleştirilen gösterge paneliyle birlikte orta konsolun üzerine alınan ince havalandırma ızgaraları, tablet görünümlü dokunmatik ekran ve dijital ekranlı havalandırma kumandaları çok daha şık bir görünüm sunuyor.

Maksimum 3.500 kg çekme ve 1.240 kg yükleme kapasitesi sunacak olan Hilux kaputu altında dört motor seçeneği sunuyor. Benzinli motorlardan 2.7 litre hacimli olan 164, 4 litre hacimli olansa 278 beygir güç üretebilirken turbo Diesel ünitelerden 2.4 litre hacimli olan 160 beygir güç, 400 Nm tork, 2.8 litre hacimli olansa 177 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor.

10 yorum:

  1. onur bey tata zenon mu bu mu sizce hangisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye için Amarok en uygunu ama sadece o ikiliyse Toyota derim ben.

      Sil
  2. paramiliter grupların vazgeçilmez aracı yenilenmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aracın işid barbarlarına ötvsiz satıldığı doğru değildir umarım!

      Sil
    2. arabaları insanlar gibi neden yaftalıyorsun arkadaşım ? benim halamda var bu araçtan halam da mı paramiliter ?
      araba forumu burası siyaset yapıcaksanız gazete sayfalarına yorum yazın

      Sil
    3. Arkadaşın yaptığı yorumun siyasetle ne ilgisi var çözemedim, ayrıca beğensen de beğenmesen de siyasetten artık kaçış yok maalesef.

      Sil
    4. haklsn tmm :/

      Sil
    5. tipik bir motosikletçi yorumu

      Sil
    6. Bir de asıl demek istediği var tabi. Her Hilux sahibi paramiliter değildir ama her paramiliterde bir Hilux bulunur gibi.

      Mercedes için de aynısı geçerli. Her Mercedes sahibi siyasetle uğraşmaz ama her siyasatçide (İmamı dahil) Mercedes bulunur örneğin.

      Sil