4 Şubat 2015 Çarşamba

Porsche Cayman GT4


Porsche ailesi genişlemeye devam ediyor. Bu sefer yeni versiyona kavuşan otomobil alıştığımız gibi bir 911 olmasa da pistlere yönelik yapılan geliştirmelerden payına düşeni almış.

Cayman ailesinin en sportif örneği olan GT4 siyah zeminli farlar, geniş hava girişlerine sahip ön tampon, ince bir splitter, daha aerodinamik tasarıma sahip yan aynalar, genişletilmiş yan hava girişleri, hafifletilmiş jantlar, çift spoiler, difüzör ve siyah renkli egzoz çıkışlarıyla görünümde farklılaşmış.


Daha güçlü bir fren sistemi ve 30 mm alçaltılmış şasiye sahip olan otomobilin altyapısında kullanılan parçaların bazıları 911 GT3'ten alınmış.

İç mekanında deri ve Alcantara döşemeleri standart olarak sunan otomobilde metal pedal seti ve özel ayarlanmış bir Sport Chrono paketi yer alıyor. Aracın sahip olduğu koltuklarsa yükseltilmiş yan destekleriyle dinamik sürüşe daha uygun.

911 Carrera S modellerinden tanıdığımız 3.8 litre hacimli, 6 silindirli boxer motoru 385 beygir güç üretebilen otomobil sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen Cayman GT4'ün maksimum sürati 295 km/s olarak açıklandı.

1 yorum:

  1. Pdk muhteşem bir şanzuman ancak geleneği bozup 991 gt3 e entegre edilmesi çoğu otorite tarafından yadırganmıştı. Gt4 Porsche nin gönül alma operasyonu olmuş biraz ama hoş olmuş güzel olmuş.

    YanıtlaSil