24 Aralık 2014 Çarşamba

Toyota Mark X GRMN


Toyota'nın büyük sedan modellerinden Mark X sadece 100 adet üretileceği açıklanan bir versiyona kavuştu. Standart seride otomobili daha sportif hale getiren Gazoo Racing bu aracın da modfikasyonundan sorumlu.


İnce yapılı ve sade görünümlü ön panjurunda Gazoo Racing logosu yer alan otomobilin büyük hava girişine sahip agresif görünümlü ön tamponunda sis farları iptal edilirken köşelere deflektörler eklenmiş. 19 inç çaplı jantlarla donatılan aracın C sütununda küçük aerodinamik eklemeler bulunurken bagaj kapağına da ince yapılı bir spoiler eklenmiş.

Süspansiyon ve fren sistemleri elden geçirilen Mark X GRMN'in arka tamponu kenarlarda hava çıkışlarına sahipken alt bölümde de bir difüzör görülebiliyor. Egzoz sistemi de yenilenen aracın dörtlü egzoz çıkışı da farklı bir görünüme kavuşurken tavan ve yan aynalar karbon fiberden üretilmiş.


İç mekanda sadeleştirmeye giden Gazoo sabit kafalıklı sportif koltukları donanıma eklerken Alcantara döşemeler ve karbon fiber kaplamalar yaşam alanında sıklıkla kullanılmış. Ses sistemi iptal edilen araçta metal pedal seti ve üç kollu direksiyon simidi bulunmakta.

3.5 litre hacimli v6 motorunun gücü 321 beygire yükselen otomobil 380 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman gücü arka aksa aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder