25 Eylül 2014 Perşembe

Ferrari 458 Speciale A


Ferrari 458 Italia ailesi genişlemeye devam ediyor. Spider ile üzeri açılan otomobil Speciale ile daha da güçlenirken şimdi de bu iki özellik birleştiriliyor. Markanın ürettiği en güçlü üzeri açık yol otomobili olma özelliğini taşıyan araç aynı zamanda aerodinamik yapısı en başarılı Ferrari Spider versiyonu.


Coupé modelinden alınan geniş hava girişli ön tampon, ön çamurluk üzerine yerleştirilen ek hava çıkışları, jantlar ve yan deflektörler farklı görünüme katkıda bulunurken arka bölümde farklı tampon, çift egzoz çıkışı ve büyüyen difüzör dikkat çekiyor. Otomobilin üzerini kaplayan şeritler de arka bölüme doğru genişlerken kaputun arkası daha büyük bir spoiler gibi şekillendirilmiş. Speciale A (Aperta) toplam üretim rakamı da 499 olarak açıklandı.


Bol bol Alcantara döşeme ve karbon fiber parçaya sahip olan iç mekanı da sabit tavanlı kardeşinden ödünç alan otomobilin 14 saniyede açılıp kapanabilen tavanı ağırlığı 50 kg artırarak 1.340 kg'a taşımış.

Kaput altında yer alan 4.5 litre hacimli v8 motor 605 beygir güç, 540 Nm üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3 saniyeyle coupé kardeşininkiyle aynı olan otomobilin 200 km/s'e ulaşmasıysa 9.5 saniye sürmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder