20 Şubat 2014 Perşembe

Audi S3 Cabriolet


Yaz ayları henüz uzakta olsa da bazı üreticiler sıcak günleri hatırlamamızı sağlıyor. Bu üreticilerin arasında başta gelen Audi, A3 ailesinin sportif versiyonu S3'ün üzerini açtı.

S3 ailesinin diğer üyelerinde de görülebilen değişikliklere sahip olan üzeri açılabilen versiyonda daha sportif görünümlü tamponlar, LED aydınlatma grubu, 18 veya 19 inç çaplı jantlar, metal görünümlü yan aynalar ve ön cam çerçevesiyle dört çıkışlı egzoz sistemi yer alıyor.


İç mekanında da bir sürpriz bulunmayan otomobilde alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, bol bol "S" logosu ve sportif yan desteklere sahip koltuklar görülebilirken 50 km/s sürate kadar 18 saniyede açılıp kapanabilen bez tavan üç farklı renkte ısmarlanabiliyor.

Standart A3 Cabriolet modellerinden 25 mm daha alçak olan süspansiyon sistemiyle donatılan aracın ön fren diskleri 340 mm çaplı. 1.620 kg ağırlığa sahip olan S3 Cabriolet'nin bagaj hacmi tavan kapalıyken 285, açıkkense 245 litre.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor görev yapan otomobil 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 5.4 saniye sürerken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

6 yorum:

  1. Audi kadar ruhsuz tutkusuz bi araba yok anasını satiimm. sadece işlevini yapıyo asla bi sürücü arabası değil... anca şekil olsun diyen özentiler seçer bu arabayı.

    YanıtlaSil
  2. bu ara çok dalgın gördüm sizi agamemnon,böyle basit detaylarda hata yapmazdınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. a4 cabriolet gibi :) sanırım a3 cabriolet'i kastettiniz

      Sil
    2. Typo olmuş. Linkin çıktığı yer doğruymuş en azından. Gerçi artık o kadar benzediler ki birbirlerine çok fark etmez

      Sil
    3. orası öyle tabi.yeni çıkacak olan a4'le a3 sedanı ayırabilmek için otomotiiv dünyasının ordinaryusu falan olmak gerekiyo.marka yüzü olayının suyu çıktı son zamanlarda

      Sil