25 Ekim 2013 Cuma

BMW 2 Serisi


Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan casus görüntülerin ardından fotoğrafları da yavaş yavaş sızdırılan BMW 2 Serisi sonunda resmen tanıtıldı. 1 Serisi Coupé'nin yerine geçen aile temellerini paylaştığı 1 Serisi'ne oranla daha az göze batan çizgilere sahip.

1 Serisi'nin ön kısmından tamamen farklılaşan yüzünde ince yapılı farlar dikakt çekerken kaput ve yan yüzeylerde görülebilen dalgalanmalar organik tasarımın parçaları olarak öne çıkıyor. Küçük yapılı stopları 1 Serisi Coupé'dekilere benzerken donanım seviyesine göre sunulan jant ve tampon tasarımları farklılık gösteriyor.


4.432 mm boya, 1.774 mm genişliğe ve 1.418 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.690 mm olarak açıklanırken bagaj hacmi de 390 litre.

Dış görünüşü hatchback kardeşinden farklı olan otomobilde aynı şeyi iç mekan için söylemek zor. 1 Serisi'nden alınan ön konsol yolculara tanıdık bir hava sunuyor.


İlk etapta zengin motor seçenekleriyle piyasaya sürülecek olan küçük coupé 2 litre hacimli turbo Diesel ünitenin üç versiyonuna sahip. 218d, 220d ve 225d'de sırasıyla 143, 184 ve 218 beygir güç üretebilen motor yine modeline göre sırasıyla 320, 380 ve 450 Nm tork üretebiliyor.

220i'de görev yapan iki litre hacimli motor 184 beygir güç, 270 Nm tork üretebilirken ailenin M logolu modeli M235i'de bulunan 3 litre hacimli motor 326 beygir güç, 450 Nm tork üretiyor.

16 yorum:

  1. BMW tasarımının bütün formüllerini (böbrek ızgara, ön farlar, arka stoplar, c sütunu) uygulamasına rağmen tasarımda eksik bir şeyler var ama çözemedim. 4 serisi gibi raf,ne durmuyor.

    YanıtlaSil
  2. Herşey güzel de bir tek arka tasrım hoşuma gitmedi. Sümbül'den hallice... Çıplak gözle görmek gerekir bir de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümbül'den hallice.. Daha iyi anlatılamazdı :D

      Sil
  3. önceki 1 serisi coupe kadar güzel durmuyor. ama yine de çok iyi tasarım bence.

    YanıtlaSil
  4. 1600 cc altında herhangi bir motorla gelmeyecek mi acaba? 320ed deki 170 hp'lik motor ya da geliştirildiği söylenen b38 kodlu 3 silindirli motorun bu kasada kullanılma şansı var mı?

    YanıtlaSil
  5. scirocco ile karşılaşıp bir alman porn gerçekleşecek. pasif olan tabii vw.

    YanıtlaSil
  6. Tekrar baktım da, Baby F10 olmuş bu ya...

    YanıtlaSil
  7. 4 serisinin biraz daha çirkinleştirilmişi.

    BMW bu çirkinliği yakalamak için kısa ve küt arka kaput, ve daha dik arka sütün kullanarak istediğini almış.

    Tamam şimdi parası olan güzel ve büyük 4 coupeyi alabilir, hiyerarşi tamam, sorun yok...

    İşmdi BMW olsun çamurdan olsuncular saldırabilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. c segment hb'den türeme coupe'ler içinde, önden çekişliler bir yana bmw bir yana. sürüş zevki olanlar bilir. keşke bmw, vw seviyesi fiyat sunsa. (bmw fanlığıyla ilgili değil bu, alfa 4c çok daha farklı mesela.)

      Sil
    2. bmw 100 geçsede şu iç tasarımını değiştirmiycek anlaşılan dış tasarımına bayılıyorum ama içi hep aynı

      Sil
  8. aktarma nerden?

    YanıtlaSil
  9. Öyle yada böyle hayalleri süsleyecek tek aracı i8 e kadar indirmiş BMW ye akıl sır ermiyor.Acaba dünyada BMW yi kaporta hariç sipariş etmenin bir yolu varmıdır?Aga bilgilendirirsen seviniriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parça parça alınabilir aslında ama korkunç paralara mal olur.

      Sil