29 Ağustos 2013 Perşembe

Audi A8 ve S8


Audi'nin amiral gemisi makyajlandı. Görsel olarak büyük değişiklikler sunmayan otomobilin donanımı zenginleşirken elden geçirilen motorların tüketim değerlerinde düşüş kaydedilmiş.

Volkswagen grubunun genelinden alışık olduğumuz üzere çok dikkat çekici yenilikler sunmayan yeni tasarımda farklı tamponlar, egzoz çıkışları ve ön panjur göze çarpıyor. Aracın en önemli yeniliklerinden birisiyse aydınlatma grubu. LED stopları daha ince bir tasarıma kavuşan ailede yeni dinamik LED farlar kullanılmaya başlanmış.


İç mekanındaki değişiklikler daha da az olan seride dışarıda olduğu gibi yaşam alanında da yeni renk seçenekleri sunulmakta. Yardımcı elektronik sistemleri yenilenen otomobilin donanımında da zenginleştirmeye gidilmiş.


Motor seçenekleri de elden geçirilen A8'in 3 ve 4 litre hacimli TFSI üniteleri sırasıyla 310 ve 435 beygir güç üretebilirken 6.3 litre hacimli W12 motor 500 beygir gücünde. 3 ve 4.2 litre hacimli turbo Diesel motorları da 258 ve 385 beygir güç üretebilirken S8'de kullanılan 4 litre hacimli ünite 520 beygir gücünde. Ailenin en küçük hacimli motoruna sahip olan Hybrid de 245 beygir güç üretmeye devam ediyor.

5 yorum:

  1. arka kisim pek olmamis ama yeni on far tasarimi sahane. gerisi bildigimiz vw grubu/audi tarzi zaten.

    YanıtlaSil
  2. dinamik led farların ayrıntılarını ekleyebilir misiniz Onur bey ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa ve uzun hüzmeler için her farda 25 LED bulunuyor. Yol şartlarına göre otomatik olarak teker teker yakılıp söndürülebildiklerinden çok daha geniş bir aydınlatma seçeneği sunuyorlar.

      Sil
    2. teşekkürler

      Sil