29 Ağustos 2013 Perşembe

Kia Niro


Güney Kore merkezli üreticilerin model atağı devam ediyor. 2013 Frankfurt otomobil fuarında Kia'nın sergileyeceği Niro konsepti muhtemel bir Nissan Juke rakibinin haberini veriyor.


Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan aracın şişkin çamurlukları, yukarıya doğru açılan iki kapısı, LED aydınlatma grubu, ince yapılı aynaları ve 20 inç çaplı jantları dikkat çeken detaylar. 4.185 mm boya, 1.850 mm genişliğe ve 1.558 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.590 mm.


Sade bir iç mekan tasarımına sahip olan konseptin koltukları birbirine bağlanırken göstergelerin tamamı dijital. Orta konsolu üzerinde büyük bir ekrana ev sahipliği yapan otomobilin bazı kumanda düğmeleri boru şeklinde tasarlanmış kısımların çevresine serpiştirilmiş.

Kaputu altında 160 beygir güç üretebilen, turbo beslemeye sahip, 1.6 litre hacimli benzinli motor bulunan araçta bir de 45 beygir gücünde elektrik motoru görev yapıyor. Şanzımansa 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik bir ünite.

5 yorum:

  1. ben begendim bunu, ilerde guzel bir seri uretim aracina donusebilir.

    YanıtlaSil
  2. üretim versiyonunda fütüristik detaylar olmasa da dış hatlar korunmalı. hatta estetik olarak biraz daha geliştirilmeli.

    YanıtlaSil
  3. Motor gücü hakkında bilgi verilmemiş.1,5 litre 350 hp olmalı.

    YanıtlaSil