26 Mart 2013 Salı

Jaguar XKR-S GT


Jaguar, XKR ailesini genişletmeye devam ediyor. Aracın pistlerde kullanım için daha da sertleştirilen GT versiyonundan sadece 30 adet üretilecek.

Ön tampon altına karbon fiber splitter eklenen otomobilin tampon kenarları ve çamurluk önlerine  deflektörler eklenirken bu parçalar gibi difüzör ve dev spoiler de karbon fiberden üretilmiş. 20 inç çaplı jantları siyaha boyanan aracın ek hava çıkışları bulunan ön kapununda da aynı renk şeritler kullanılmış.


Süspansiyon sistemi yenilenip yükseklik ayarına kavuşan otomobilin direksiyon sistemi de F-Type'tan alınmış. Pist sürüşlerinde aracın limitlerini yukarılara çekmek için elektronik yardımcılar da yeniden programlanmış. Önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperlerle donatılan fren sisteminde 398 ve 380 mm çaplı karbon seramik diskler bulunuyor.

İç mekanında büyük bir farklılık bulunmayan otomobilde özel kapı eşik kaplamaları, alüminyum vites değiştirme kolları, kırmızı dikiş iplikleri, Alcantara döşemeler ve sportif yan desteklere sahip koltuklar ile Alcantara kaplı direksiyon simidi standart olarak sunuluyor.

Kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motoru 550 beygir güç, 680 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli otomatik şanzımanıyla 0'dan 96 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 300 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder