5 Aralık 2012 Çarşamba

Mitsubishi Outlander


Avrupa için hazırlanan modelleri geçtiğimiz Şubat ayında tanıtılan Mitsubishi Outlander'ın A.B.D. pazarında satılacak olan versiyonları da Los Angeles otomobil fuarında sergilendi.

Tasarım olarak bir farklılığı bulunmayan aracın sahip olduğu motor seçenekleriyse tahmin edildiği gibi daha güçlü. Tasarımı 90'lı yılların sonundan esintiler taşıyan iç mekanda zengin bir donanım sunan araçta üç koltuk sırası bulunuyor.


A.B.D. pazarında giriş motoru olarak 2.4 litre hacimli üniteyi seçen Japon firma bu araçta 166 beygir güç, 219 Nm tork sunuyor. 3 litre hacimli v6 seçeneğiyle birlikte güç 224 beygire, torksa 291 Nm'ye ulaşıyor. İki ve dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen otomobilin küçük hacimli motoruyla birlikte sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) sunulurken v6 motor 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor.

5 yorum:

  1. Arabanın şekli şemali çok güzel bence.

    Sormak istediğimse bu CVT mevzu. Kimisi diyor ki yüksek torkla veya güçlü motorla CVT olmaz. Bu araçta gördüğümüz gibi 219nm torka CVT koymuşlar.

    Nedir bu CVT'nin gerçeği? Hala bir çok firma bazı modellerine koyuyor ama bir türlü yaygınlaşmıyor, dizel motorlara gelmiyor (veya ben öyle zannediyorum) vs..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da bu konu hakkında bir makale yazmaya hazırlanıyordum :)

      CVT daha çok Japon otomobillerinin donanımlarında yer alan bir şanzıman. Yapısı itibariyle çok yüksek tork değerlerini kaldıramaması doğral. Sonuçta doğrudan dişliden dişliye bir tork aktarımı yapmayıp motosikletlerde olduğu gibi araya bir zincir sokuyor.

      Ford Focus 1.6 Diesel modellerinde kullanılmıştı bir ara CVT. Çok yüksek değerleri göremese de 280 Nm kaldırabilenini kullanmıştı Audi, A6 modelinde.

      Sil
    2. Çünkü bence şehir içi konforu için bire bir. vites değişimi yok ne kadar basarsan o kadar hızlanıyor, sarsıntı yok vs.

      Honda Jazz ise CVT combine değeri manuel'in 0.1 altında. Yani CVT artık ekonomikte.

      CVT makalenizi dört gözle bekliyorum.

      Sil
  2. yeterince çizgi yok ruhsuz olmuş

    YanıtlaSil
  3. cirkin cazibesi var ben cok begendim gercekten bu sinifta arac alinacksa boyle alinir gec o sehirli suv modelleri audiyi falan

    YanıtlaSil