30 Haziran 2012 Cumartesi

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake


Mercedes bir kere daha yeni kasa seçeneği yaratan kimliğine büründü. Dört kapılı coupé konseptini CLS ailesiyle hayatımıza kazandıran marka şimdi de aynı serinin station wagon versiyonuyla karşımızda.

2010'da tanıtılan konsept versiyonuna çok benzeyen otomobil 4.956 mm boy, 1.881 mm en ve 1.413 mm yüksekliğe sahip. Bagaj hacmi 590 litre olarak açıklanan aracın arka koltukları yatırılarak 1.550 litre hacim elde edilebiliyor. Ön kısmı dört kapılı kardeşiyle aynı olan Shooting Brake'in arkaya doğru alçalan tavan çizgisi kesintisiz olarak devam ettirilerek station wagon yapısı elde edilmiş.


İç mekanı da dört kapılı kardeşinden alınan otomobilin arka koltukları üç kişi için yeterli oturma alanı sunuyor. Standart olarak sunulan elektrikli bagaj kapağı sayesinde kolayca ulaşılabilen yükleme alanının zemini ahşap ve parlak metal kaplamasıyla dikkat çekerken yüklü durumda aracın yere oturmasını engelleyen seviye ayarlı arka süspansiyon sistemi de standart donanıma eklenmiş.


Tamamında 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ve start/stop sistemi standart olarak sunulan motorları da tanıdık olan aracın ilk etapta tanıtılan üniteleri ve performans değerleri şu şekilde:


CLS 250 CDI BlueEFFICIENCY: 2.1 litre hacimli turbo Diesel motor. 204 beygir güç, 500 Nm tork. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 7.8 saniye. Maksimum sürat 235 km/s.

CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY: 3 litre hacimli turbo Diesel motor. 265 beygir güç, 620 Nm tork. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 6.6 saniye. Maksimum sürat 250 km/s.

CLS 350 BlueEFFICIENCY: 3.5 litre hacimli benzinli motor. 306 beygir güç, 370 Nm tork. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 6.7 saniye. Maksimum sürat 250 km/s.

CLS 500 BlueEFFICIENCY: Çift turbo beslemeli 4.6 litre hacimli benzinli motor. 408 beygir güç, 600 Nm tork. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 5.3 saniye. Maksimum sürat 250 km/s.

9 yorum:

  1. pek tabi ki türkiye yollarında kendisini göremeyeceğiz.

    YanıtlaSil
  2. 5 Serisi GT'yi bile görebiliyorsak bu da satacaktır. İnsanlar farklı olabilmek için alacaklardır.

    YanıtlaSil
  3. station wagon zor satiyor tr'de. ama avrupa'da her gun 3 5 tane gorecegimiz araclardan olacaktir. ayrica mercedes-benz'e bir sorum olacak. hocam ne 2.1 litre Diesel motormus ya gel bana da tak su motoru diyesim geldi de yanlis anlasilir :) cok basarili bir motor s class tan sonra cls station wagon'a da koymuslar.

    YanıtlaSil
  4. Az görüleceği doğru ama yine de görülecektir. Sonuçta normal bir aracın station wagon versiyonu olmayacak. Değişik görünmek isteyenler yönelecektir.

    2.1 litre hacimli motor Vito'dan S Serisine görev yapıyor. Mercedes'in en popüler motoru. Başarılı bir motor gerçekten de.

    YanıtlaSil
  5. ama cep yakan bir fiyat ister

    YanıtlaSil
  6. Orası öyle tabi, kaçışı yok malesef.

    YanıtlaSil
  7. parasini hak edecegi kesin de tabi o parayi cepten cikarip verebilmek lazim

    YanıtlaSil
  8. Hb Panamera ve garip A7 satıyorsa bu niye satmasın ki?
    Üstelik arkası 3 kişilik.
    Bir de panoramik cam tavan olursa :))

    YanıtlaSil
  9. Türkiye'de satılan çoğu araç gibi hak etmeyecektir fiyatını fakat yine de 5 Serisi GT'nin satıldığı bir ortamda satılmaması şaşırtır beni.

    YanıtlaSil