15 Şubat 2012 Çarşamba

Ferrari California


Ferrari 2012 Cenevre otomobil fuarında California modelinin tazelenen halini sergileyeceğini duyurdu. Firma için alışılmış bir durum olmayan bu yenileme operasyonu bu segmentte bile rekabetin ne derece çetinleştiğini gözler önüne seriyor gibi.

Görünümünde bir değişiklik yapılmayan otomobilde daha bol alüminyum kullanılması sayesinde ağırlıkta 30 kg'lık bir düşüş olmuş. Opsiyonel olarak alınabilen özel yol tutuş paketinde sunulan adaptif süspansiyon sistemi eskisinin iki katı hızında çalışabilirken kullandığı yaylar da daha sert. Yönlendirme kabiliyeti de iyileştirilen araç eskisinden %10 daha hızlı tepki veren bir direksiyon sistemine sahip.

Dış mekanda değişiklik bekleyen müşterilerini de üzmek istemeyen Ferrari otomobile yeni renk seçenekleri eklerken çift tonlu gövde renklerini de opsiyonel olarak sunmaya başlamış.

İlginç şekilde kaputu altında da yenilikler bulunan California'nın 4.3 litre hacimli v8 motoru artık 490 beygir güç, 505 Nm tork üretebiliyor. Egzoz sistemi ve motor elektronik kontrol ünitesi üzerinde yapılan değişikliklerle elde edilen bu değerler sayesinde aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.8 saniyeye gerilemiş.

2 yorum:

  1. isterse 100 km/s 1 sanıye cıksın, ferrarı harıc her marka modelıne benzıor araç,fıyatı aşırı abartı

    YanıtlaSil
  2. Benim de ısınamadığım bir Ferrari modeli oldu California.

    YanıtlaSil