21 Aralık 2011 Çarşamba

Audi A1 Quattro


2011 yılının son günlerine girerken Alman marka Audi bir sürprizle karşımıza çıkıyor. Mayıs sonunda konsept hali A1 Clubsport Quattro ismiyle tanıtılan çılgın A1 versiyonu 333 adetlik sınırlı üretim bir otomobil olarak piyasaya çıkıyor.

Sadece beyaz gövde rengiyle alınabilecek olan otomobilin 80'li yılların Quattro modellerine göndermeler yapan 18 inç çaplı jantları da beyaz renkli. Geniş hava girişlerine sahip olan ön tamponun iç kısımlarıyla ön panjuru siyaha boyanan aracın tavanı da aynı renk.

Arka kısımda büyük bir spoiler dikkat çekerken LED stopların altından başlayıp plakalığı da içerisine alan bölge siyah renkli. Arka tamponunun altına bir difüzör eklenen otomobilde 10 cm çaplı çift egzoz çıkışı kullanılmakta.

Süspansiyon ve fren sistemi modifiye edilmiş olan A1 Quattro'nun ön fren diskleri 312 mm çaplı ve kaliperlerin tamamı siyaha boyanmış.


İç mekanında siyah deri döşeme ve kontrast oluşturacak şekilde kırmızı renkte seçilen dikiş iplikleri dikkat çekerken üzerlerinde "A1 Quattro" arması işli kapı eşik kaplamaları, paslanmaz çelik pedal seti, parlak siyah havalandırma ızgarası çerçeveleri, beyaz renkli gösterge iğneleri, kırmızı renkli devir göstergesi, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, alüminyum vites kolu ve yüksek yan destekli koltuklar sportif detaylar olarak dikkat çekiyor.

Otomobilin lüks donanımları arasındaysa 14 hoparlör ve 465 Watt çıkış gücü sunan Bose ses sistemi, aktif xenon farlar, uzun far asistanı, fren şiddetine göre parlaklığı ayarlanan LED stoplar, navigasyon sistemi, WLAN hotspot ve Bluetooth bağlantısı bulunuyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru Volkswagen'in Golf R ve Scirocco R modelleriyle birlikte Audi S3'te de görev yapan araç 256 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli şanzımanla birlikte 0'dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşabilen A1 Quattro'nun maksimum sürati 245 km/s olarak açıklandı.

3 yorum:

  1. fiyatı ve hangi ülkelerde satılacağı ile ilgili bir bilgi var mı Onur bey? bu arada doğum gününüz kutlu olsun.şahsen tanışmasak da, bu güzel blog'u bize sunduğunuz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle ben teşekkür etmek isterim. Fiyat ve satılacak ülkeler konusu henüz açıklık kazanmadı ama Türkiye'ye getirilebilir. Yeni vergi zamlarından sonra Avrupa fiyatının en az iki katı fiyata gelebileceği zaten kesin gibi.

    YanıtlaSil