21 Aralık 2011 Çarşamba

F&M Evantra


İşte İtalyanların pek de yaygın olmayan markalarından birisi. Spor otomobiller konusunda iddilı olan Faralli & Mazzanti yeni coupé modelini tanıttı.

Köşeli tasarımıyla ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken aracın büyük hava girişlerine sahip ön tamponu, büyük jantları, tavan ve yan yüzeylerde bulunan hava emiş yarıkları diğer dikkat çekici unsurlar. Kapıları aracın arka tarafına doğru menteşeli olan aracın LED aydınlatma grubu, dört kenarlı çift çıkışa sahip egzoz sistemi, spoiler ve difüzörü arka kısmının görünüşünü dinamik kılıyor.

4.325 mm boya, 1.225 mm yüksekliğe ve 1.955 mm genişliğe sahip olan Evantra 2.550 mm uzunluğunda aks mesafesine ve yaklaşık 1.200 kg ağırlığa sahip.

3.5 litre hacimli olacağı açıklanan 6 silindirli motoru atmosferik emişli haliyle 403 beygir güç üretebilirken çift turbo beslemeyle güç seviyesi 603 beygire ulaşıyor. Arkadan itişli iki kişilik coupé'nin aşırı beslemeli motoruyla 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.7 saniye sürüyor.

2 yorum:

  1. benim naçizane yorumum, bu araç görünüş açısından diğer italyanlardan iyi olmuş, özel bir yere sahip olmuş desem kimse beni linç etmez umarım. görünüş olarak ferrari'den daha iyi gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  2. Benim çok hoşuma gitmedi ama orijinal olduğu bir gerçek. Saygı duydum.

    YanıtlaSil