13 Ağustos 2011 Cumartesi

Land Rover Defender


Arazi aracı dendiğinde aklımıza gelen ilk dört tekerlekli araçlardan olan Land Rover Defender gelişimine yavaş da olsa devam ediyor. 2012 yılında efsaneye yeni donanım paketleri ekleyen Land Rover aynı zamanda motor kaputunun altında da yenilik yapmış.

Sunulan paketlerden ilkinin ismi Comfort Pack. Klima, CD çalarlı müzik sistemi, elektrikli camlar ve uzaktan kumandali merkezi kilidi donanıma ekleyen bu paket İngiltere'de 1.650 Sterlin ek ücretle sunuluyor. Off-Road Pack isimli ikinci paketin içerisindeyse ABS, araziye uygun jant ve lastikler, karter koruma ve çeki kancası bulunuyor. Off-Road Pack için istenen ücretse 1.500 Sterlin.

Donanımın yanında kaput altına yeni bir ünite de ekleyen Land Rover, 2.4 litre hacimli ünitenin yerine getirdiği 2.2 litre hacimli motordan 122 beygir güç ve 360 Nm tork elde etmiş. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan aracın maksimum sürati de 145 km/s'e yükselmiş.

8 yorum:

  1. Şu an otomatik şanzımanlı bir pathfinder kulanıyorum. Bir arazi aracı almak istediğim ilk zamanlarda aklım fikrim bu rabadaydı doğrusu ama güvenlik dolayısıyla ve kullanım rahatlığı işin içine girince vazgeçmiştim. Ümit ediyorumki land rover defenderı ilerde daha iyi donanımlrla geliştirmeye devam eder de biz off road düşkünleri defender hayallerimizi daha kolaya gerçekleştirebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Daha doğru bir seçim olmuş. Arazi deyince eline su dökebilen araç az olsa da konforlu bir sürüşü olmadığı bir gerçek.

    YanıtlaSil
  3. Bu araç sıfır kilometre olarak satılıyor mu? Araç demeye dilim varmıyor aslında ama Defender ne denebilir ki

    YanıtlaSil
  4. Land Rover Türkiye'de resmi olarak satmıyor Defender'ı. Otokar tarafından üretilen ve askeri amaçlı kullanılan modelleri dolanıyor genelde etrafta. Yalnız 0 km bir Defender'ı ithal etmek için bir engel yok. Grey market bulunabilir.

    YanıtlaSil
  5. Peki grey market olarak maliyeti ne olur tabiki soldan direksiyonlu olarak?

    YanıtlaSil
  6. Getirilen yere ve getiren kişiye göre değişecektir maliyeti fakat 50.000 Euro seviyesinin altına inmeyeceği kesin.

    YanıtlaSil
  7. Mevcut 2.4 litre turbo dizel "defensit" ler işletme maliyetiyle olsun sorunsuzluğuyla olsun kendini kanıtlamış aletler. Yeni motor yine Duratorq ailesinden Mondeo'lardan tanıdığımız 2.2 TDCI motor benim sormak istediğim bu motorun parça maliyeti yakıt tüketimi ve sahip olduğu elektronik aksam miktarı Puma motorlu araçlara göre nasıldır ? Almayı planladığım Defender 3.9 V8 Buick Motorlu Puma yerine bu yeni motoru takmaya değer mi yok sa denenmiş Puma'dan şaşmamalı mıyım ? Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Parça maliyetleri açısından yeni motor daha mantıklı. Hem Ford hem de PSA grubunun sürüyle aracında aynı blok kullanıldığından alıcının cebi daha az yanar fakat ömür konusunda konuşmak için henüz erken. Gerçi Freelander'da bir soun çıkarttığını duymadım ama daha hard core bir off road aracına nasıl uyum gösterir görmek için biraz beklemek gerek. Diğer motorlarsa çok verimli olmasalar da sağlam makineler gerçekten de.

    YanıtlaSil