5 Şubat 2011 Cumartesi

Peugeot 908


Şu sıralar dikkatler Formula 1 araçlarına çekilmiş olsa da tanıtımı yapılan tek yarış araçları onlar değil. Audi'nin R18'i tanıtmasının ardından Peugeot da kendi uzun mesafe yarışçısı 908'in yeni modelini gün ışığına çıkarttı.

Yeni kurallar gereği turbo Diesel motorunun hacmi küçültülen otomobil 3.7 litre hacimli v8 üniteden yaklaşık 550 beygir alabilmeyi başarmış. Hem motor hem de yürüyen aksam geliştirme çalışmaları hala süren aracın Le Mans'da geçtiğimiz sene yaşadığı talihsizlikleri yaşamaması için ek çaba harcanıyor.

Hatırlayacağınız gibi Le Mans'ın 2010 yılında koşulan ayağında Peugeot 908 modelleri hem sıralama hem de yarış sırasında Audi R15 Plus'lardan daha hızlı olmayı başarabilmiş, hatta yarışa ilk dört sırada başlamıştı. Kendi topraklarında alacağı galibiyete kesin gözüyle bakan Peugeot yarış içerisinde dört aracını da kaybedip galibiyeti Audi'ye kaptırmıştı.

Aracın direksiyonuna bu yıl geçecek olan pilotlar da Sebastien Bourdais, Alex Wurz, Stephane Sarrazin ve Anthony Davidson olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder