24 Mayıs 2014 Cumartesi

MINI Superleggera Vision


Şu sıralar gözler Wörthersee tarafına çevrilmiş olsa da Villa d’Este taraflarında da güzel haberler gelecek gibi görünüyor. İtalya'da sergileneceği açıklanan ilk konsept MINI'nin Touring Superleggera ile ortaklaşa geliştirdiği bir roadster.

Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken otomobilde LED aydınlatma grubu, siyah renkli jantlar, çerçevesiz ön cam, kromajlı detaylar, ince yapılı yan aynalar, kalın yan etekler, bagaj kapağına entegre edilen yüzgeç, difüzör ve birleştirildiğinde Union Jack şeklini alan LED stoplar gibi şık tasarım detayları görmek hoş.


Minimalist bir iç mekan sunan konseptin bu bölümde bulunan aynasının yüksekliği ayarlanabilirken tek parça alüminyumdan üretilmiş ön konsol üzerinde dijital göstergeler yer alıyor. Üç kollu direksiyon simidi ve yüksek yan desteklere sahip olan koltukları sportif görünüme katkı sağlarken deri döşemeler kapı içlerinde yer alan Union Jack otomobilin İngiltere'de bulunan köklerini hatırlatıyor.

Aracın kaputunun altında yer alan ünite de kendisi gibi şaşırtıcı. MINI'nin küçük hacimli ve turbo beslemeye sahip güçlü motorlarını bekleyenler için hayal kırıklığı olsa da otomobil bir elektrik motoruyla hareket etmekte.

1 yorum: