13 Ağustos 2012 Pazartesi

Honda Accord


2010 yılında ufak bir makyaj operasyonu geçiren Amerikan Honda Accord'u bir defa daha makyajlandı. Genel hatlarında bir değişiklik olmayan otomobilin motor seçeneklerinde ufak tefek yenilikler yapılmış.

Daha sportif bir görünüme sahip olan ön tamponla birlikte ön panjuru da makyajlanan aracın inceltilen farlarında LED gündüz aydınlatması bulunuyor. Yeni jant seçenekleriyle de görünümü farklılaştıran Honda arka kısımda yaptığı yeniliklerle Coupé kasayı daha sportif, sedanıysa daha sade göstermiş.

Entegre spoiler, daha köşeli stoplar ve genişletilen arka tamponla daha dinamik bir görünüm ortaya koyan Accord Coupé, konsept haliyle Detroit'te sergilenmişti. Makyaj öncesinde bagaj kapağına taşan stop tasarımıyla eski Saturn modellerini andıran sedan model büyüyen LED stoplarıyla Hyundai Genesis'e benzemiş.


İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmayan araçların motor seçeneklerinde yine 2.4 ve 3.5 litre hacimli benzinli üniteler yer alıyor. 184 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen 4 silindirli motorun yanında v6 310 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor.
 
Ailenin hibrit modelinde görev yapan 2 litre hacimli benzinli motor 163 beygir güç üretebiliyor. 6 kWh kapasiteli pilleri sayesinde sadece elektrik motoruyla 24 km'ye varan bir menzil sunan araç bu şekilde 100 km/s'e varan süratlere ulaşabiliyor. Standart bir prizden şarj edilebilme özelliğine de sahip olacak araç bu iş için 110 Volt'ta 4, 240 Volt'ta ise yaklaşık 1.5 saate ihtiyaç duyacak.

4 yorum:

  1. Sedan versiyonu arkadan bakılınca Hyundai Genesis Sedanı andırıyor.

    YanıtlaSil
  2. Millet olarak okumayı pek sevmediğimiz belli oluyor böylece.

    YanıtlaSil
  3. ahahahaha Onur abi bitirdin beni ya sabah sabah ictigim su burnumdan geldi :) benzer bir vaka da mitsubishi asx/outlander icin gerceklesmisti. Amerika pazarindaki isim farkliligindan :)

    YanıtlaSil
  4. Sanırsam Japon otomobillerinde oluyor ağırlıkla. :)

    YanıtlaSil