10 Ocak 2012 Salı

Honda Accord Coupé Concept


Honda ve yan markası Acura 2012 Detroit otomobil fuarı sırasında ilginç bir uygulamaya gidiyor. Yakında seri üretime alacağı araçların üretime çok yakın kosept modellerini sergileyen firmalar bu araçların iç mekanları hakkında bilgi vermezken motorların detayları açıklanıyor. İşte bu furyadan nasibini alan bir diğer araç da Accord Coupé.

Köşeli hatlar, belirgin çamurluklar, LED aydınlatma grubu ve 20 inç çaplı jantlar gibi sportif unsurlara sahip olan konsept Coupé'nin arkasında dörtgen şekilli büyük çift egzoz çıkışı, şeffaf stoplar ve küçük spoiler dikkat çekiyor.

Donanımında kaza uyarı sistemi, şeritte kalma asistanı, geri görüş kamerası, kör nokta uyarısı, Bluetooth bağlantısı ve yollanan kısa mesajları okuyabilen yazılım bulunan otomobilde ekonomik sürüşü teşvik etmek için göstergelerin rengini değiştirme özelliği de sunulacak.

Kaputunun altında üç değişik motor seçeneği bulunacak olan seri üretim araçlarda kullanılacak 2.4 litre hacimli motor 181 beygir güç, 240 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli ünite 310 beygir güç, 359 Nm tork üretebiliyor. Her ikisi de 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilen bu motorların küçük olanı CVT, büyük olanıysa 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla da ısmarlanabilecek.

Ailenin hibrit üyesinde 2 litre hacimli benzinli motorla birlikte görev yapacak 163 beygir gücünde bir elektrik motoru bulunuyor. Sadece elektrik motorunu kullanarak 20 km gibi kısa bir menzile sahip olacak aracın 6 kWh kapasiteli pilleri 240 Voltluk prizden yaklaşık 1.5 saatte şarj olabilecek. Honda bu araçta da sürekli değişken oranlı şanzımana (CVT) yer vereceğini açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder