3 Şubat 2010 Çarşamba

Lumma CLR X 650 M


Standart olarak çift turbo beslemeye sahip olan 4.4 litre hacimli bir v8 motor kullanan BMW X6 M, modifikasyon şirketlerini mıknatıs gibi kendisine çeken bir araç haline geldi. 2.3 ton ağırlığa sahip bu otomobili modifiye eden şirketler arasına Lumma Design da katıldı.

Kapsamı geniş tutulmuş bir gövde modifikasyonuna uğramış olan araçta yeniden tasarlanmış ön tampon, bir splitter ve LED gündüz farlarına ev sahipliği yapıyor. Farlarının üzerine bulunan kaşlar karbon fiber motor kaputu ve siyaha boyanmış BMW böbrekleriyle birlikte ön görünümdeki değişiklikleri tamamlıyor.

Yan kısıma geçildiğinde aracın genişleyen çamurluk ve yan etekleri dikkat çekerken 23 inç çaplı jantlar heybetli görünüme katkıda bulunuyor. Arka çamurlukların hem önüne hem de arkasına hava kanalları açan Lumma tasarımcıları arka kısımda da değişimi sürdürmüşler. Standart modellerde bulunanlardan daha koyu renkli stoplarla donatılan aracın baştan tasarlanmış arka tamponunun altında bir difüzör bulunuyor. Bagaj kapağında küçük bir spoiler sunan Lumma istenirse bu ekipmanın üzerine daha büyük bir spoiler de koyabiliyor.

Süspansiyon ve fren sisteminde de modifikasyona gidilen aracın motoruysa artık 650 beygir güç, 830 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması sadece 4.5 saniye süren aracın maksimum süratiyse 312 km/s olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder