5 Şubat 2010 Cuma

Renault Mégane CC


Renault, uzun süredir beklenen modeli Mégane CC'nin resmi tanıtımını yaptı. 2010 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan otomobil 21 saniyede açılabilen cam tavanıyla dikkat çekiyor.

Ön kısmı Mégane ailesinin diğer bireyleriyle aynı olan otomobilin arkasıyla Ford Focus CC'yi andırmakta. Bagaj kapağının ön kısmına yerleştirilmiş büyük anten tasarımın akıcılığını olumsuz etkilese de bagaj kapağının önceki modele göre küçültülmüş olması daha güzel bir görünüm sunuyor.

İç mekanı da diğer Mégane modellerinden farksız olan aracın döşemelerine yeni renk kombinasyonları eklenmiş.

Motor seçeneklerine göz atacak olursak 5 kapılı Mégane modelinden tanıdığımız ünitelerin büyük çoğunluğunu görebiliriz. Benzinli seçenekler 110 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli motorla başlarken ülkemizde satışına yeni başlanan 1.4 litre hacimli, turbo beslemeli motor 130 beygir gücüyle ikinci sırada yer alıyor. 2 litre hacimli, 140 beygir gücündeki motorsa sürekli değişken oranlı şanzımanıyla (CVT) benzinli versiyonların en güçlü seçeneğini oluşturuyor.

Turbo Diesel motor seçeneklerine baktığımızda 110, 130 ve 160 beygir gücündeki motorları görüyoruz. Bu seçeneklerden en güçsüz olanı çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder