6 Ekim 2020 Salı

Lexus J201


Konu off road olduğunda aklımıza gelen ilk markalardan olmasa da Toyota Land Cruiser temelleri üzerinde yükselen LX570 ile bu konuda başarılı olan Lexus arazide daha da başarılı olacak yeni konseptini tanıttı.

Farklılıkları tasarımdan başlayan araçta yaklaşma ve uzaklaşma açılarının iyileştirilmesi için daha küçük tamponlar kullanılmış. Çelik alt korumalarla birlikte ön bölüme vinç de ekleyen Lexus, şnorkel, 17 inç çaplı jantlar ve sabit yan basamaklarla da donatılmış.

Tavanında özel bir port bagaj bulunan konseptin arkasında yedek lastik ve çiftli bidon tutucu görülebiliyor. Süspansiyon sistemi önde 122, arkada 104 mm yükseltilen otomobilin aks ve diferansiyelleri de daha dayanıklı olan versiyonlarıyla değiştirilmiş. Arkaya eklenen merdiven yardımıyla ulaşılabilen tavanda LED barlar da unutulmamış.

İç mekanında deri döşeme ve donanımlarını koruyan aracın bagaj bölümüne çekmeceli bir sistem ve tepesine de köpekler için özel bir bölüm eklenmiş. 5.7 litre hacimli V8 motorsa uygulanan kompresör besleme sayesinde 558 beygir güç, 745 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder