19 Ağustos 2017 Cumartesi

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet


Geçtiğimiz yıl Pebble Beach'te tanıtılan konseptler arasında yer alan ve daha sonra İstanbul AutoShow'da da inceleme şansını bulduğumuz Vision Mercedes-Maybach 6, üzeri açılabilen versiyonuna kavuştu.

Ana hatlarını sabit tavanlı kardeşiyle paylaşan otomobilin uzun kaputu altında yer alan bagajın içerisinde, yeri özel olarak hazırlanmış malzemeler bulunurken büyük ön panjur ve ince yapılı LED farlar heybetli duruşu pekiştiriyor. 24 inç çaplı jantlara sahip olan konsept yan aynalar yerine kameralar kullanıyor.


Bir basamak olarak kullanılabilecek kadar çıkıntı yapan yan etekler ve beyaz renkli yumuşak tavan yan kısmın dikkat çekici noktaları arasında. Arka bölümü teknelerden esinlenmiş olan otomobilin arka bagaj kapağı da LED stopları gibi uzun yapılı.

6 metreye yaklaşan boyuna rağmen iki kişilik oturma kapasitesi sunan otomobilin iç mekanında bol bol beyaz deri ve mavi ambiyans ışıklandırması kullanılmış. Ortadan birbirine bağlı olan ön koltuklar yanlardan da kapılarla tek parçaymış gibi görünüyor. Çift kollu direksiyon simidinin arkasında analog göstergeler bulunurken daha fazla bilgi isteyenler üst bölümdeki grafik ekranı kullanabilir.


Güç ünitesini de sabit tavanlı kardeşiyle paylaşan otomobilde görev yapan dört adet elektrik motoru 750 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyenin altında ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış. 500 km üzerinde menzil sunabilen aracın hızlı şarj aleti 100 km menzil sunacak şarjı sadece 5 dakikada sağlayabiliyor.

2 yorum:

  1. tr.motor1.com da sizi daha aktif görüyorum ve sizin gibi bir çok yazar paylaşımda bulunuyor.Bu sitenin bi olayı kalmadı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden de paylaşım vardı zaten. Blogda genelde sadelik nedeniyle okunma oluyor. Motor1'den para kazanıyorum sonuçta. Blog hep hobiydi.

      Sil