20 Mayıs 2016 Cuma

Sutton Ford Mustang


Ford'un efsanevi sportif modeli Mustang için yapılan çalışmalar, aracın resmen Avrupa pazarında satılmaya başlanmasıyla birlikte hareketlilik kazandı. Otomobil üzerinde çalışmaya başlayan firmalar arasına İngiltere'den Clive Sutton da katıldı.

Araç için hazırlanan karbon fiber parçalar arasında splitter, yan etekler, ek hava giriş ve çıkışlarına sahip kaput, spoiler ve difüzör bulunurken farklı çap ve tasarımda sunulan jantlarla yeni egzoz sisteminin dörtlü çıkışı görünümü farklılaştırmış.


Süspansiyon ve fren sistemleri de elden geçirilen aracın iç mekanında büyük bir değişiklik bulunmasa da "Sutton" logolu kafalıklar, karbon fiber kaplamalar ve vites kolunun yanına eklenen sürüş modu seçim düğmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Aracın kaputu altında görev yapan, turbo beslemeye sahip, 2.3 litre hacimli motorun gücünü 330 beygire yükseltebilen Sutton asıl çalışmayı v8 motor üzerinde yapmış. 5 litre hacimli motor, atmosferik beslemeyle 440 beygir güç üretebilir hale getirilirken kompresör besleme yardımıyla 645 ve 700 beygir güç sunan iki seçeneği daha bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder