8 Mayıs 2015 Cuma

Dodge Viper ACR


Dodge model ailesinin en güçlü modeli Viper, pist kullanımına yönelik geliştirilen ACR versiyonuna kavuştu. Daha önce üretilen örnekleri gibi hafifletilen araç aerodinamik olarak da geliştirilmiş.

Seviye ayarlı bir splitter ve deflektörlere sahip olan ön tampon, ek hava çıkışlarına sahip kaput, 19 inç çaplı jantlar, açı ayarlı dev spoiler ve arka tamponun altına eklenen büyük difüzör sayesinde diğer Viper modellerinden ayrılan otomobilde Brembo imzalı frenler ve ayarlanabilir süspansiyon sistemi standart olarak sunulmakta.


Karbon seramik fren diskleri önde 390, arkadaysa 360 mm çapa sahipken önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperler bu parçalarla eşleştirilmiş.


İç mekanda bol bol Alcantara döşeme dikkat çekerken sadece 3 hoparlöre sahip ses sistemi, daha ince halılar ve manuel ayarlı koltuklar gibi detaylarla hem ağırlık aşağıya çekilmiş hem de dağılımı 50:50 seviyesine getirilmiş.

Kaputu altında görev yapan 8.4 litre hacimli v10 motor 645 beygir güç, 812 Nm tork üretebilirken 6 vitesli manuel şanzıman gücü arka aksa iletiyor.

6 yorum:

  1. Niye bu viper ve diğer viper versiyonları Türkiye'de resmi olarak satılmıyor ? Hani alacağımdan değil ama parası bu gibi Araçları satın alacak zengin abiler için değişik bir alternatif olurdu özellikle debriyaj katili ferrari vs türevlerine göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın enzo, ben de çok balata yaktım ferrarilerle

      Sil
    2. Zaten bu balata Yüzünden lamborghini traktörden spor araba üretimine geçti ya ( halen Traktör üretmekte ) sanırsam ferrari hala çözememiş 14.000 € balatami olur ? ( örnek: 458 italia )

      Sil
    3. İlginç olurdu da sadece manuel şanzımanlı satılmasından kelli asıl Viper debriyaj bitirirdi ikide bir. Hele bir de sürekli Bağdat Caddesi - Bebek civarında kullanılacağından daha 10.000 km'yi göremezdi heralde balata.

      Sil
  2. Downsizingciler kirli donumu kemirin. Yaşasın displacement

    YanıtlaSil
  3. Tampalıyam ezelden gönlüm geçmez mulletten vay.
    cCc konfederasyon cCc amerikan iç savaşı gazisiyim ben saygılı ol.

    YanıtlaSil