25 Şubat 2015 Çarşamba

Volkswagen Touran


Volkswagen'in bu yıl yenilediği MPV modelleri arasına Touran da katıldı. Daha önce Sharan'ın makyajlı versiyonlarını tanıtacağını açıklayan Alman üretici Touran'ın yeni nesil modellerini de Cenevre otomobil fuarında sergileyecek.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken yeni nesil aracın boyu 130 mm uzarken bunun 113 mm'si aks mesafesine gitmiş. Orantılı görünen aracın opsiyonel donanımında birçok jant seçeneğinin yanında full LED far grubu da yer alıyor. Touran ailesinde ilk defa kullanılan R-Line paketi daha sportif görünümlü tamponlar ve ön kapıya eklenen kromajlı R amblemi gibi farklılıklar sunuyor.


İç mekanda Volkswagen ailesi ağırbaşlılığının korunduğu görülebiliyor. Dev kapı içi cepler, piyano siyahı kaplamalar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, köşeli havalandırma ızgaraları ve grubun diğer modellerinden de tanıdığımız kumanda düğmeleri dikkat çekerken yaşam alanı 5 veya 7 koltuklu olarak alınabiliyor. Beş koltuklu kullanımda 1.040 litre olan bagaj hacmi 1.980 litreye kadar genişletilebiliyor.

Elektronik yardımcıları da zenginleşen otomobilde adaptif hız sabitleme sistemi, kör nokta uyarısı, sehir içi fren yardımcısı, kaza öncesi yolcu koruma sitemi ve sıkışık trafik yardımcısı yer alırken üst donanım seviyelerinde üç bölgeli tam otomatik havalandırma sistemi de sunulacak.


MQB platformu üzerine geliştirilen MPV bu sayede 62 kg'lık hafifleme sağlarken tamamı turbo beslemeye sahip olan motor seçenekleri 1.2 litre hacim ve 110 beygir güç sunan benzinli üntieyle başlıyor. 1.4 litre hacimli TSI motor 150, 1.8 litre hacimli kardeşiyse 180 beygir gücünde.

Turbo Diesel motorlar da 110 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli üniteyle başlarken 2 litre hacimli motorun 150 ve 190 beygir güç üretebilen iki farklı versiyonu bulunacak. Bütün motorlarda Start/Stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi standart olarak sunulacak.

3 yorum:

  1. yine çok değişiklik yapılmamış belki ama passatta olduğu gibi ufak değişiklikler çok daha güzel bi yapıya bürümüş aracı. hayatı boyunca mpv düşünmeyecek olan ben bile sevdim bu aracı güzel olmuş umarım abisi sharan'ı ve bunu artık yollarda görmeye başlarız.

    YanıtlaSil
  2. Onur Bey yeni VW Touran ne zaman Türkiye'de satışa sunuluyor? Bilginiz var mı?

    YanıtlaSil