3 Şubat 2015 Salı

Renault Kadjar


Son zamanlarda ulaştığı dikkat çekici satış rakamları gözden kaçmayan Nissan Qashqai bir kardeşe kavuştu. Renault-Nissan ortaklığının CMF platformu üzerine geliştirdiği Renault logolu SUV aracın ismiyse Kadjar oldu.

Yuvarlak hatları güçlü bir görünüm sunan otomobilin ön bölümünde tipik Renault panjuru görülebilirken LED farlar genel hatlarla uyumlu bir tasarıma sahip. Opsiyonel olarak sunulan 19 inç çaplı jantlar ve Clio modellerinde de göze çarpan asimetrik kapı koruma çıtaları dinamik bir görünüm sunarken şişkin çamurluklar Nissan markalı kardeşini hatırlatıyor.


Arka bölümde daha sade bir tasarım anlayışı benimseyen Renault arka tamponun büyük bölümünü siyah renkli sunarken LED stoplar bu bölümün de büyük bir Clio'ya benzemesini sağlamış. 4.45 metre boya, 1.84 metre genişliğe ve 1.6 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin bagaj hacmi 472 litre.

Sade görünümlü iç mekanda dijital gösterge paneli ve diğer Renault modellerinden tanıdığımız dokunmatik ekran arayüzü görülebilirken kapı içleri ve vites konsolunda yer alan birçok kumanda elemanı Nissan raflarından alınmış.

İlk etapta üç motor seçeneği bulunacağı açıklanan aracın 1.5 litre hacimli turbo Diesel motoru 110, 1.6 litre hacimli ünitesiyse 130 beygir güç üretebiliyor. 1.2 litre hacimli benzinli motorsa Kadjar'ın kaputu altında 130 beygir gücünde olacak.

15 yorum:

  1. 7 kişilik mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil. Öyle olsa X-Trail'in kardeşi olurdu zaten ama gelecekte onu da üretecekmiş Renault.

      Sil
  2. Koleos tarih oldu sanırım bu araçla beraber

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da öyle olacak gibi.

      Sil
    2. Baktılar astarı yüzünden pahalı gelecek, gelsin joint venture

      Sil
    3. Zaten öyleydi. Koleos'un platformu önceki nesil X-Trail'in. Bu arada Koleos ismi daha büyük bir araçta kullanılacakmış ki bu da büyük ihtimalle yeni X-Trail'in Renault logolusu olacak.

      Sil
  3. Koleostan daha iyi olduğu kesin. Fakat garip bir şekilde Renault Espace ile aracın yüzü benzerlik göstermesine rağmen Espace daha yakışıklı olmuş. İç dizaynında en azından fotolardan Espace çok daha kaliteli görünüyor. Espace'ın da crossover modeli olacağından Kadjar'dan müşteri çalması olası değil mi onur bey sizce? Fiyatlandırmaları önemli tabi Espace o görünümle Kadjardan daha fiyatlı olacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 7 kişilik SUV haberi geldiğinde düşündüğüm ilk şey Espace'ın durumuydu. Onu çok şık bir crossover yapınca ister istemez müşteri çalacaktır. İç mekan konusunda da katılmamak elde değil. Kadjar'ınki biraz ucuz durmuş.

      Sil
    2. katılıyorum. espace çok daha kaliteli duruyor. hele ki fiyatlandırma da yakın olursa espace çok müşteri çalacaktır

      Sil
  4. onur reis bu markalardaki (özellikle fransız) otomatik takıntısı nedir ? fotoları bile bile yayınlamıyorlar. hep manuelleri yayınlıyorlar ilk başta. bununki qasqai ninki gibi demir kısmı gözüken olur değilmi dsg gibi deri kaplı değil ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle Avrupa pazarında manuelin daha çok tercih edilmesinden dolayı başta bu şekilde yapıyorlar. Tahminen Qashqai'ninki gibi olur vites kolu.

      Sil
  5. duster qasqai ile aynı qasqai kadjar ile aynı yani kadjar duster ile aynı diyebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duster Juke ile aynı platfomda üretiliyor. Kadjar Qashqai ile platform kardeşi. Kolay yazılan isimliler birbiriyle, zor yazılanlar da birbiriyle kardeşler yani :)

      Sil
  6. Hayır, Duster ayrı bir platforma sahip.

    YanıtlaSil
  7. kokpit tasarımı biraz 3008 'i andırıyor gibi geldi bana.

    YanıtlaSil