29 Ocak 2015 Perşembe

Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX


Opel'i B segmentinde temsil eden Corsa yenilenmesinin ardından önce van modeline daha sonra da en tutumlu versiyonuna kavuştu. Üstelik araç artık sadece otomatik şanzımanla alınabilecek.

Diğer Opel ve Fiat modellerinden tanıdığımız 1.25 litre hacimli turbo Diesel motoru 95 beygir güç, 190 Nm tork üretebilen otomobil 5 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla 3.1 litre/100 km tüketim ortalamasına ulaşabiliyor. Aracın tüketim değerlerini düşürmek için yuvarlanma direnci düşürülen lastikler, fren enerjisi geri kazanımı ve Start/Stop kullanılmış.

7 yorum:

  1. Türkiye otomobil satış verilerinde hala üst sıralarda bulunan bu markaya gösterilen ilgiye anlam veremiyorum. Eski platform üzerine inşa edilen ve yeni diye millete yutturulan şu corsa yine Türkiyede B segmentinde üst sıralarda olacaktır. Garip bir milletiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He bir sen arabadan anlıyorsun.

      Sil
  2. anlamı şu, türkiyede opel sağlamdır, golf sağlamdır tarzı ön yargılar var, halbuki hemen hemen tüm büyükler aynı teknolojiyi kullanıyor, (aynı yılda üretilen araçlar için). passat aynı şekilde almanların yüzüne bakmadığı bir otomobil aslında. imaj ve marka ismi çok önemli. zaten bi çok araç( farklı marka) birlikte üretiliyor, aynı motorları kullanıyor. evinde klima olmayan insanların bi ton özelliğe binlerce lira harcaması garip. Türk insanı garip, kapıcının passat a binip, profesör (takıntısız olanlar) ün dacia ya bindiği durumlara şahit oldum. üstelik bi ton vergi, sigorta v.s. ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2014 yılı ilk 3 çeyrek satış rakamlarına göre ilk sırayı 183.000 araçla golf, ikinci sırayı 54.328 adetle passat, 3. sırayı 49.806 adetle audi 3 almış.
      ilk 10 içinde vw grubu araçları dışında 43.960 adetle bmw 3 serisi 6. sırayı, opel corsa 42.091 adetle 7. sırayı, mercedes c serisi 41.702 araçla 8. sırayı ve focus 39.543 adetle 10. sırayı almış.
      iyi ki almanlar vw grubu araçlarına ve passat'a bakmamışlar, baksalar ne olur kim bilir?

      Sil
  3. Genel bir yorum yapayım; Corsa'nın yenilenmesi çoğu aracın yeni modellerinden daha az değişiklik getirmiş olsa da donanım, motor, şanzıman seçenekleri ve fiyatlandırmayla başarılı satış rakamlarına ulaşabilmesi zor olmayacaktır. Eski platformun büyük avantajı var maliyet konusunda.

    Bu arada Corsa 2013 yılında Avrupa pazarının en çok satılanlar listesinde yedinci. Fiesta, Polo ve Clio'nun gerisinde kalmış B segmenti satışlarında ki Türkiye'de de durum farklı değil.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Onur Bey

    Yeni Corsa EuroNcap'den 4 yıldız almış. Eski versiyonu 5 yıldızdı. Bu düşüşün sebebi ne olabilir? Ve günlük hayata yansır mı? Teknoloji geliştikçe güvenlik önlemleri artıyor ama bu sonuç hiç iç açıcı değil bence. Bi Opel hayranı olarak baya şaşırdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüşün sebebi yeni puanlama skalası. Teknolojinin gelişmesi çarpışma testlerinde de teknolojik yardımcıların aranmasına sebep oldu. B segmenti gibi donanımı çok zengin olmayan bir segmentte bu başlık altında zorlanıyor araçlar. Kazaya karışılmadığı sürece günlük hayata çok yansımayacaktır fakat bunun da garantisi olamıyor malesef.

      Sil