19 Kasım 2014 Çarşamba

Mazda CX-3


Japon üretici Mazda en küçük SUV modelini 2014 Los Angeles otomobil fuarında tanıttı. Firmanın son zamanlarda büyün modellerinde kullandığı Kodo tasarım diline sahip olan araçta tanıdık motorlar kullanılacağı da açıklandı.

Üst köşeleri ince yapılı farlara doğru uzayan beşgen ön panjur, agresif görünümlü ön tampon, camların altına sabitlenmiş yan aynalar, şişkin çamurluklar, koyu renkli jantlar, yatay yerleşime sahip LED stoplar ve gövdenin alt bölümünü boydan boya kaplayan siyah plastik korumalar otomobilin bazı tasarım detaları olarak sayılabilir.


İç mekan tasarımı alçak yapılı kardeşi Mazda2'den aynen kopyalanan CX-3'te üç kollu, deri kaplı, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, yuvarlak havalandırma çıkışları, düğme sayısı azaltılmış orta konsol, merkezi devir göstergesine sahip gösterge paneli, orta konsolun üzerine eklenmiş renkli navigasyon ekranı ve bu bölümün altına gizlenen dörtgen havalandırma ızgarası ailenin diğer modellerinden de tanıdık.


Amerika kıtasında yapılan tanıtımda aracın bu bölgede sadece 2 litre hacimli benzinli motor ve otomatik şanzıman seçeneğine sahip olacağı belirtilse de Avrupa pazarlarında bu ikiliye 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünite ve manuel şanzıman da katılacak.

3 yorum:

  1. Harika bir tasarim olmus. Mazda super isler yapmaya devam ediyor. Motorlar seceneklerinden 1.5 dizel tamam da, sacma vergi sistemimize takilacak olan 2.0 yerine mazda 3 te kullanilan 1.5 benzinli ile turkiyeye gelir mi acaba? Harika bir arac.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beklerim küçük benzinli motor sunmalarını. Gerçi ilk satış furyasından sonra gelir heralde ama mantıklı olur olması.

      Sil
  2. Son yillarda gordugum en iyi tasarim.

    YanıtlaSil