16 Eylül 2014 Salı

Renault Eolab


Paris otomobil fuarı yaklaşırken Fransız otomobil üreticileri de konseptlerini sergilemeye başladı. Renault'nun hazırladığı Eolab isimli araç 2020 yılına kadar seri üretime alınma olasılığı olan farklı teknolojileri otomobilseverlere sunuyor.

Yuvarlak hatlı olmasının yanında birçok aktif aerodinamik parçaya sahip olan otomobilde LED aydınlatma grubu, aralıklarını açıp kapayabilen 17 inç çaplı jantlar, ön çamurlukların ön ve arkalarına yerleştirilmiş hava kanalları, yine aynı şekilde hava akışını daha başarılı şekilde düzenleyebilen A sütunu, yerlerini kameralara bırakan yan aynalar, arkaya doğru daralan yan camlar, difüzör ve spoiler dikkat çekiyor.


Sağ tarafında iki soldaysa tek kapı sunan B segmenti otomobil magnezyum tavan, sadece 3 mm kalınlığa sahip ön cam, inceltilmiş koltuklar ve hafif malzemelerden üretilmiş iç mekan sayesinde ağırlığını, eşdeğer bir Clio'nun 400 kg altına çekebilmiş.

İç mekanda inceltilmiş malzemelere sahip şık koltuklar, üst ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, havada duran bir vites konsolu, dijital göstergeler, büyük bir dokunmatik ekrandan oluşan orta konsol ve ilginç görünen havalandırma ızgaralarına sahip olan konseptin yan ayna görüntüleri A sütunu içine aktarılıyor.


Kaputu altında hibrit bir güç ünitesi barındıran Eolab'in 1 litre hacimli benzinli motoru 75 beygir güç, 95 Nm tork üretebilirken elektrik motoru 68 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. Üç vitesli bir şanzımana sahip olan otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri 1 litre/100 km olarak açıklanırken sadece elektrik motoruyla menzil 60 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder