18 Eylül 2014 Perşembe

Peugeot Quartz


Paris otomobil fuarının kapı açılma günü yaklaştıkça Fransız üreticilerin çılgın konseptleri de gün yüzüne çıkıyor. İddialı görünüme sahip crossover hibrit güç ünitesiyle yüksek performans sunuyor.

Köşeli hatlara sahip olan araçta büyük ön hava girişlerine sahip ön tampon, LED aydınlatma grubu, kırmızı zeminli ön panjur, yan bölümlerine hava çıkışları eklenmiş kaput, 23 inç çaplı jantlar, yan aynalar yerine yerleştirilen kameralar, çift parçadan oluşan spoiler, yukarıya doğru açılan kapılar ve arka tampona gizlenen çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor.


Süspansiyon sisteminde yükseklik ayarı bulunan konseptin B sütunları bulunmuyor. İç mekanda dört adet tekli koltuk, üst ve alt bölümleri düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital göstergeler ve konsollarla bütünleşmiş düğmeler yer alırken bu kısımda da köşeli çizgiler görülebiliyor.

Kaputu altında RCZ R modelinden hatırladığımız turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor bulunan Quartz'ın bu ünitesi 270 beygir güç, 330 Nm tork üretebilirken ön ve arka akslarda 115 beygir güç üretebilen birer elektrik motoru görev yapıyor. Otomobilin sadece elektrik motorlarıyla menzili 50 km.

4 yorum:

  1. Evet yine bir muhtemel konsept faciasi ile karşı karşıyayız. Neden derseniz; uyulması gereken kurallar, maliyet hesapları ve piyasa şartları gibi mazeretlerle bu konsept araç da kuşa döndürülerek karşımıza yükseltilmiş bir 206 olarak çıkacak.
    Hadi jantlar 23" olmasın, aynaları da koy, kapılar da yana açılsın, tamam B sütununu da ilave et ama başka bir şeye dokunma arkadaş. Iç mekanın da aynısı olmasi pekala mümkün ama hadi direksiyonu değiştir tamam
    Ama bu konseptleri yapanlar, üretim bandından inen araçları görünce ne hissediyorlar çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Toplam 500 hp inanılmaz,RCZ gibi bunu da hayalden gerçeğe taşımak zorunda kalacaklar,KURTLAR SOFRASINDA oturmak o kadar kolay değil:))

    YanıtlaSil
  3. Ama asıl problem bunu taşıyacak OTM. VİTES i nereden bulacaklar?Daha RCZ R yi otm.vitesle taçlandıramamışken böyle iddialı hareketler bir aslanın korkunca yaptğı saldırgan sıçrayışlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. RCZ R gibi modelleri otomatik şanzımanla donatmamalarının nedeni yeterince büyük bir pazar olmadığını düşünüyor olmaları. Yoksa şanzıman bol pazarda. Gerçi bence mantıklı bir düşünce değil sadece manuel sunulması ama kendileri bilir tabi.

      Sil