5 Eylül 2014 Cuma

Citroën Divine DS


Paris otomobil fuarının yaklaştığı şu günlerde Fransız üreticilerin ilginç konseptleri ortaya çıkmaya başladı. İlk örnek Citroën'den gelirken markanın yeni yüzü de bu araçla yavaş yavaş şekilleniyor.

Beş kapılı bir hatchback olan Divine DS hem köşeli hem de yuvarlak hatları gövdesinde birleştirmiş. LED farları ve ön panjuru köşeli yapılarıyla dikkat çekerken gizli kapı kollarına sahip yan yüzeyler daha yuvarlak hatlı. İnce yapılı yan aynalar, 20 inç çaplı jantlar, çerçevesiz camlar, arka tampona gizlenmiş büyük egzoz çıkışları ve LED stopları sportif bir görünüme sahip olan araçta arka cam bulunmuyor.


B sütunu bulunmayan otomobilin arka kapıları da geriye doğru açıldığından iç mekana ulaşmak kolay. Dört adet tekli koltuğa sahip olan yaşam alanında organik bir tasarım dili hakim. Swarovski ile ortaklaşa şekillendirilen ön panelde üçgen şekilli gizli düğmeler görülebiliyor. Şeffaf bir gösterge paneli sunan Divine DS'in direksiyon simidi de köşeli tasarıma sahipken karbon fiber kaplamalarla deri ve ipek döşemeler yaşam alanını renklendiriyor. Otomobilin boyu 4.21, genişliği 1.98 ve yüksekliği 1.35 metre.


Bagaj bölümü üzerinde cam bulunmayan konseptte geriyi görme görevi kameralara verilmiş. Bu kameralar görüntülerini normalde iç aynanın bulunduğu yere konumlandırılan ekrana veriyor.

Kaputu altında Peugeot RCZ R'da da kullanılan motor görev yapan aracın turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli ünitesi 270 beygir güç, 330 Nm tork üretebiliyor.

2 yorum:

  1. Görücüye çıkan ile satılığa çıkan öyle birbirinden farklı oluyor ki araçlara olan tepki giderek markaya tepki şekline dönüşüyor,citroen bu sevdadan vazgeçmeli diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. citroenin son yıllarda sürekli böyle içi dışı acayip hep de bu tarz konseptler hazırlıyor ya bende bir algıda seçicilik oldu yada bilmiyorum artık ne olduysa ama içi özellikle bu araç gibi kaç tane konsepti var citroenin haline bakmadan sanki wv gibi bmw gibi mercedes gibi astığım astık yattığım yastık bir hali varmış gibi millete gövde gösterisi yapıyor ama yemezler bunları.

    YanıtlaSil