15 Mayıs 2014 Perşembe

Audi A3 Clubsport Quattro


Wörthersee'nin başlama tarihi yaklaştıkça organizasyonda sergilenecek olan otomobiller de gün yüzüne çıkıyor. Bunlardan ilki Audi'nin sportif kompakt sedanı S3'ün süperspor otomobil performansına sahip olan versiyonu A3 Clubsport Quattro oldu.

A1'in ardından Clubsport ismini taşıyan ikinci konsept olan bu araçta 21 inç çaplı jantlar, büyük hava girişlerine sahip ön tampon, altıgen panjur, LED aydınlatma grubu, büyük bir splitter, farklı yan etekler, metal yakıt deposu kapağı, farklı arka tampon, difüzör ve çift çıkışlı egzoz sistemi dışında karbon seramik fren diskleri ve S3 modelinde kullanılana göre 10 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi görev yapmakta.


İç mekanında daha az dikkat çekici değişiklikler sunan konseptte TT Quattro Sport prototipinde kullanılana benzeyen çok fonksiyonlu direksiyon simidi, metal pedal seti, yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri kullanılmış.

Kaputu altında, RS Q3'te de kullanılan, turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motor bulunan otomobil 525 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman, kalkış desteği ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan 1.527 kg ağırlığa sahip konsept 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 310 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder