8 Mart 2014 Cumartesi

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Rembrandt Bugatti


Bugatti'nin bir süredir fuarlarda prömiyerini yaptığı özel seri Veyron Grand Sport Vitesse modellerine bir yenisi eklendi. 6 farklı seriden oluşan Les Légendes de Bugatti'nin 4. aracı, firmanın kurucusu olan Ettore Bugatti'nin kardeşinin ismini taşıyor.

Aracın çift renkli gövdesinde kahverengi ve bir heykeltraş olan Rembrandt'ın favori malzemelerinden bakır rengi kullanılmış. Beyaz renkli stoplara sahip olan otomobilin çeşitli noktalarında Bugatti'nin imzası da görülebiliyor.


İç mekanda da kahverengi ağırlığı hissedilirken hayvan heykelleriyle ünlenmiş sanatçının en ünlü eseri olan dans eden fil yaşam alanının çeşitli noktalarında göze çarpıyor. Kapı eşiklerinde ve vites konsolunun iki yanında "Les Légendes de Bugatti" logoları bulunurken kapı eşiklerinde Rembrandt Bugatti'nin portresine de yer verilmiş.


Kaputu altında yenilik olmayan otomobilin dört turbo beslemeye sahip 8 litre hacimli w16 motoru 1.200 beygir güç, 1.500 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.6 saniyede ulaşabilen dört tekerlekten çekişli aracın üzeri açıkken ulaşabildiği maksimum sürat 409 km/s.

Sadece üç örneği üretilecek olan otomobilin vergiler hariç fiyatı 2.18 milyon Euro.

3 yorum:

  1. ne kadar fantastik bir model olsa da veyron'un yeni kasası üretilecek mi? veyron'u öğrendiğimde lise talebesiydim yıllar geçti ben yaşlandım torunlarım oldu (olmadı) hala özel seri çıkarıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yeni modeli üretilecek Veyron'un. Hatta altına da bir araç planlıyor Bugatti.

      Sil
  2. Satılamayan humdy dumpty'lerin süslenip püslenip piyasaya sunulması. Kimse kızmasın yok "dünyanın en mükemmel arabası" yok "belgesellere konu olmuş" falan filan diye bu aracın tasarımı berbat. Artık onu çekici yapan rakamların da artık yetersiz kalması sonucunda elinde kaldı vw nin.

    YanıtlaSil