24 Şubat 2014 Pazartesi

Citroën C1


Bu yıl Cenevre'de karşımıza çıkacak olan minik Fransızlardan birisi de Citroën C1'in yeni nesil modeli olacak. Peugeot 108'in teknik ikizi olan otomobil yine geçtiğimiz hafta tanıtılan Renault Twingo'ya da rakip olacak.

3.46 metre boya ve 1.62 metre genişliğe sahip olan otomobil 9.6 metrelik dönüş çapı ve 840 kg'lık ağırlık da sunuyor. Genel hatları kardeşi 108'i andırsa da far tasarımında Nissan Juke'tan esinlenmiş gibi görünen C1'in arka kısmında cam bagaj kapağı ve koyu renkli stoplar dikkat çekiyor.


İç mekanı oldukça sade bir tasarıma sahip olan C1'in orta konsolunda büyük bir dokunmatik ekran yer alıyor. Gövde rengi ön panel kaplaması sunan otomobilin gösterge paneli Fiat 500'ün makyaj öncesi versiyonlarını hatırlatırken direksiyon simidinin görünümü oldukça şık.

Kaputu altında 68 ve 82 beygir güç üretebilen motor seçenekleri sunulan küçük hatchback 5 ileri vitesli manuel veya yarı otomatik şanzımanla alınabilecek.

5 yorum:

  1. çok çirkinsin keşke ölsen.
    bi twingo değil.

    YanıtlaSil
  2. yeni twingo'nun 5 kapı olmasıyla fransız a segmenti iyi atak yapacak. opel adam'ı 3 kapı ürettiğine pişman olabilir belki 5 kapılısını üretirler (vw lupo'dan sonra up ile daha akıllı davranmıştı.) merak ettiğim konu psa bu segmentte önceki versiyonlarda toyota aygo ile ortak üretmişti bu ortaklık devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
  3. çok çirkinsin keşke ölsen

    YanıtlaSil
  4. Ön yüzünü görmez olaydım dedim, Picasso'larda parçalı farı bu kadar iyi kullanan bir markanın; tasarımın çok daha ön plana çıktığı bir segmentte bunu yapması üzücü.

    YanıtlaSil