10 Eylül 2013 Salı

Renault Initiale Paris


Büyük fuarları boş geçmeyen markalardan olan Renault bu yıl Frankfurt'ta ilginç bir araç tanıttı. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada yeni nesil Espace'ın minivan şeklinden uzaklaşacağını belirten Fransız üretici bu uzaklaşmanın ne şekilde olacağını da göstermiş oluyor.

Crossover tasarımıyla artık üretilmeyen Avantime modelini hatırlatan otomobil 4.85 metre boyunda. Çok uzun olmayan bir kaput ve çift kollu bir A sütununa sahip olan konseptte yan aynalar yerine geçen kameralar ve 22 inç çaplı jantlar dikkat çekiyor. Boyutları Grand Espace'a yakın olan Initiale Paris'nin ağırlığıysa bu aracınkinden 250 kg daha düşük.


Tamamı LED teknolojisine sahip aydınlatma grubunda stoplar mora çalan bir renkte sunulurken C ve D sütunları arasında yer alan cam küçük tutulmuş. Arka kapıları geriye doğru açılan otomobilin panoramik cam tavanı sanki kırık camlardan yapılmış gibi bir etkiye sahip.


İç mekana geçiş, bulunmayan B sütunu ve kapılar açıldığında aşağıya inen basamaklar sayesinde kolaylaşmış. Havada duruyormuş gibi görünen dört tekli koltuğun yanında arkada bir sıra daha koltuğa sahip olan aracın Bose imzalı ses sisteminde 32 hoparlör görev yapıyor. Düğme sayısı minimuma indirilen ön konsolda dijital göstergeler ve büyük bir dokunmatik ekran dikkat çekerken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi sportif bir görünüm sunuyor.

Çift turbo beslemeye sahip Diesel motoru 130 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen konseptin şanzımanıysa 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik bir ünite.

1 yorum:

  1. Fotograflari gorunce espace artik yuksek degil uzun olcak dedim birebir aciklamissiniz. sayenizde cok sey ogrendik

    YanıtlaSil