8 Eylül 2013 Pazar

Jaguar C-X17


İngiliz üretici Jaguar'ın kontrolü Hintli Tata'ya geçtiğinden beri marka etkileyici araçlar üretmeye başladı. Aylar önce bir SUV geliştirdiğini duyuran Jaguar'ın kompakt boyutlarda olacağı anlaşılan otomobilinin ilk fotoğrafları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.


Dik yerleştirilmiş büyük ön panjuru ve ince tasarımlı LED farlarıyla bir Jaguar olduğu belli olan aracın tamponlarında yer alan hava girişlerinin çerçeveleri de LED aydınlatmalara sahip. Şişkin çamurluklar ve 23 inç çaplı jantlarla güçlü bir görünüme sahip olan aracın yan aynaları da farklı tasarımlarıyla dikkat çekiyor. C-X17'nin boyu 4.718, yüksekliğiyse 1.649 mm olarak açıklandı.

Dinamik bir görünüm sunan arka kısımda spoiler, F-Type modelinden alınmış gibi duran LED stoplar, çift egzoz çıkışı ve yine ince bir şerit haline getirilmiş arka sis farları farklı bir duruşa sahip.


Dar cam alanlarına sahip olan konseptin iç mekanını daha ferah gösteren panoramik cam tavan üzerine şeritler çekilirken mavi renkli ambiyans ışıklandırması ve çift renkli deri döşemeler yaşam alanına daha aydınlık bir hava vermiş.

Dijital göstergeler ve dokunmatik kumandalardan oluşan ön panel ve yatık orta konsolda kardeş firma Range Rover'ın izleri görülebiliyor.

6 yorum:

  1. RR Evoque ile aşağı yukarı aynı araçlar olurlar herhalde...

    YanıtlaSil
  2. motoru 2.0 litre olsa iyi satar

    YanıtlaSil
  3. evoque değil range rover sport altyapısı, motorları ve şanzımanı..

    YanıtlaSil
  4. en az 1.5 senesi var gibi, ben genel olarak beğendim, dış tasarım seri üretime daha yakın, konsol konsept olduğundan pek önemsemiyorum ama seri üretimdeki konsolu merak ediyorum acaba eskimiş XF konsolunu mu koyarlar yoksa yeni mi, ayrıca acele etseler iyi olur bence müthiş potansiyeli var bu aracın, boyutları hakkında bilgim yok, üstteki arkadaş range rover demiş, cayenne rakibi gibi görünüyor

    YanıtlaSil
  5. dışı mazda cx9'a benziyor, özellikle de yandan. jaguar'a yakıştıramadım. ayıp be! bari lüks bi markayı çakmasyon edeydiniz.

    YanıtlaSil
  6. Mazda demeye geldim :)

    YanıtlaSil