26 Eylül 2013 Perşembe

Chevrolet Silverado ve GMC Sierra HD


Geçtiğimiz yıl yeni nesil modelleri tanıtılan Chevrolet Silverado ve GMC Sierra'nın daha ağır işler için uygun olan HD versiyonları da gün ışığına çıktı.

Daha büyük ön ızgara, krom ön tamponlar, çift tekerlekli arka aks, daha büyük yan aynalar ve tavana yerleştirilmiş ek ışıklandırmalara sahip olan araçlarda yan basamak ve tampon köşelerine yerleştirilen ek basamaklar dikkat çekiyor.


İç mekanı 1500 modelleriyle aynı olan araçta bol bol gösterge ve kumanda düğmesi görev yapıyor.

Kaputu altında iki motor seçeneği sunulan araçların 6 litre hacimli benzinli v8 ünitesi 360 beygir güç, 515 Nm tork üretebilirken bu motorun gücü 3500 HD modellerinde 322 beygire düşüyor.


6.6 litre hacimli turbo Diesel ünite 397 beygir güç, 1.037 Nm tork üretebilirken aracın yükleme kapasitesi 3.345 kg'a ulaşmış. Çekme kapasitesi 8.890 kg olan "Ağır" vasıtaların bu kapasitesi opsiyonel olarak sunulan 5. tekerlekle 10.5 tonun üzerine çıkıyor.

9 yorum:

  1. direksiyonunda neden denalı yazmıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denali versiyonları tanıtılmadı henüz HD'nin.

      Sil
  2. içine oturan uzay aracı kullanıyor hissi duyuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek değil. Farklılar ama çok heyecan vermiyorlar bence.

      Sil
  3. Kadıköyde yanyola giremez bu:)

    YanıtlaSil
  4. Göründüğü kadarıyla çift teker olması nedeniyle ticari araç kategorisine girmesi gerekiyor.acaba Türkiyeye gelse vergilendirme nasıl olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanılmıyorsam arkadan itişli versiyonlar ticari olarak vergilendiriliyor. %15 ÖTV.

      Sil
  5. Ford f350, f650 serisi kamyon/kamyonet sınıfına giriyor.

    Bu da öyledir ...

    YanıtlaSil
  6. Yakıta harcanan para göze batmazsa eğer Türkiye gibi vandal trafiği olan bir ülkede bu tarz araçlar öncelikli olarak tercih edilmeli bence. Sen kim olursan ol bu araca bindiğin zaman örneğin a ya da b sınıfı bir supermini ile trafikte gördüğün it muamelesini görmezsin. Herkes senden çekinir ve saygı duyar.İşte güce tapan memleketim insanının ilacı. Yazıklar olsun.

    Bu arada ABD'deki pick-up ların ön ızgaralar büyüdükçe daha güzel görünüyorlar. Toyota Tundra ise bence tasarım olarak daha güzel. Yukarıdaki ikisi arasında ise chevrolet daha hoş olmuş.

    YanıtlaSil