31 Ağustos 2013 Cumartesi

Peugeot 308 R


2013 Frankfurt otomobil fuarına iddialı hazırlanan firmalardan birisi olan Peugeot organizasyona yeni nesil 308'in en sportif versiyonunu konsept haliyle getirecek.

RCZ R'da kullanılan bazı detayları barındıran dış görünümde büyük hava girişleri kullanılan ön tampon, ek hava çıkışlarına sahip kaput, farklı ön panjur, 19 inç çaplı jantlar, ince yapılı yan aynalar, yeni yan etekler, daha büyük bir spoiler, daha dinamik bir duruşa sahip arka tampon ve çift çıkışa sahip egzoz sistemi dikkat çekerkiyor.


Süspansiyon sistemi 26 mm alçaltılan otomobilin yenilenen fren sisteminde önde 380, arkadaysa 330 mm çaplı diskler kullanılmış.

Kaputu altında görev yapan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli üniteyi de RCZ R ile paylaşan araç 270 beygir güç, 330 Nm tork üretebiliyor. Güç ön tekerleklere 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarılıyor.

12 yorum:

  1. Golf R'den guzel olmus desem beni dovmeye calismazsiniz degil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu güzellikse öyle bence de. Golf standart modele daha çok benziyo 308 R'ın yanında. Tabi seri üretim modeli nasıl olur onu bilemiyoruz henüz.

      Sil
  2. umarım golf gti'den daha iyi bi araç olur. gti'den daral geldi.

    YanıtlaSil
  3. Kasa iyi,teknik veriler iyi,motor hacmi tr vergi sistemine uygun,makul fiyatla vergi avantajını da kullanarak peugeot bu araçla kompakt sınıfta iyi bir rakip çıkarır...

    YanıtlaSil
  4. yan aynalarında dikiz aynası hoş detay, inovatif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle seri üretimde olmayacak ama yine de bir umut beklenebilir.

      Sil
    2. yok ben aslında espri yapmıştım, mesela tesla şu anda yan aynaları seri üretim araçlarda tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyorken buradaki dikiz aynası kadar yan aynalar ilginç

      Sil
  5. bu da fake, resmi görselleri değil

    YanıtlaSil
  6. Bence 306 ının hatlarının yuvarlatılmış hali gibi duruyor.

    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Dosya:Peugeot_306_rear_20080822.jpg

    https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Peugeot_306_front_20080822.jpg

    YanıtlaSil
  7. spor araç ,270 hp ve DÜZ VİTESS!! Agammemnon neden hala bu araçlar (RCZ,Kia GT VS..)hala düz vites,bu konuda bir bilginiz var mı?2014 e girdik bu konuda halen bir gelişme sağlanabilmiş değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle motor torkunu kaldırabilen şanzıman geliştirmediklerinden bu araçlarda otomatik şanzıman yok henüz. Yeterince güçlü olan şanzımanları da hem büyük hem de ağır tahminen.

      Sil