17 Ekim 2012 Çarşamba

Opel Cascada


Alman üretici Opel orta boy cabriolet pazarına giriyor. Astra görünümlü yeni üstü açık aracıyla segmentin lüks markalarına rakip olmayı planlayan firma rakipleri arasında en uygun fiyata sahip olduğunu iddia ediyor.

Şık ve akıcı hatlarını Astra'dan alan otomobil 4.687 mm boyu ve 1.87 metre genişliğiyle oldukça iri bir yapıya sahip. 2.700 mm'lik aks mesafesi bütün Astra ailesinden uzun olan Cascada platformunda Insignia'dan alınan süspansiyon parçaları kullanıyor.

18, 19 ve 20 inç çaplı jantlarla sunulacak olan otomobilin fren sisteminde önde 326, arkadaysa 325 mm çaplı diskler görev yapıyor. Astra TwinTop'ın aksine kumaş tavana sahip olan araç ütünü 17 saniyede açıp kapayabilirken bu işi 50 km/s sürate kadar yapabiliyor.


İç mekanında tasarım anlamında bir sürpriz barındırmayan otomobil Astra ve Insignia'dan alışık olduğumuz panel ve göstergelere sahip. Dört kişilik iç hacim sunan Cascada'nın bulunduğu sınıfı göz önüne alan Opel aracın koltuk ve kapı içlerinin yanında ön paneli için de deri döşeme sunmakta.

Tamamı turbo beslemeye sahip olan motor seçenekleri de tanıdık olan aracın 1.4 litre hacimli ünitesi 120 ve 140 beygir güç üretebilen iki versiyona sahip. İlk etapta sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan bu iki ünite 220 Nm tork değeri sunmakta.


2 litre hacimli turbo Diesel motoru 165 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen otomobilin bu versiyonuysa hem manuel hem de otomatik şanzıman opsiyonuyla sunulmakta.

Opel'in direkt enjeksiyon sistemine sahip yeni nesil benzinli motor ailesinin ilk üyesi olan 1.6 litre hacimli üniteyse 170 beygir güç, 280 Nm tork üretiyor. Alman üretici bu motoru da manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle satacağını açıkladı.

3 yorum:

  1. Tahmini fiyat 1.6 ltrede 70 den mi baslar?

    YanıtlaSil
  2. gtc si ayri guzel cascada'si ayri guzel. sahane olmus. arka stoplara bittim!

    YanıtlaSil
  3. Fiyatı, hangi donanım paketlerinin bulunacağına göre değişiklik gösterecektir. İngiltere'de 25.000 Sterlin seviyesinden başlaması planlanıyor. Türkiye'de 1.6 için 80.000 gibi bir rakam beklenebilir.

    YanıtlaSil